Slavka Bobovnika je komisija prezrla

Upokojeni voditelj je kandidiral za člana programskega sveta RTV Slovenija.
Fotografija: Življenje je posvetil televiziji. FOTO: Stane Sršen
Odpri galerijo
Življenje je posvetil televiziji. FOTO: Stane Sršen

Še nedolgo tega je Slavko Bobovnik preizkušal znanje tekmovalcev priljubljenega kviza Milijonar na Planet TV, ko je kot strela z jasnega odjeknila novica, da ga bodo zamenjali. Bobovnik je za Slovenske novice ekskluzivno potrdil, da ne bo več voditelj omenjenega kviza, ob svoji zadnji, stoti oddaji, pa je dejal: »Vesel sem, da sem gledalce in tekmovalce lahko pospremil skozi sto oddaj kviza Milijonar. Seveda smo se kdaj lovili, seveda sem se kdaj lovil, a naša edina želja je bila narediti vam sto zanimivih večerov.«

Bobovnik, ki si je prej zgradil uspešno kariero na nacionalki, kjer je zadnja leta vodil Odmeve, je v tem času ugotovil, da si ne želi biti klasični upokojenec, ki ima preveč prostega časa, zato je kandidiral za člana programskega sveta RTV. Na njegovo razočaranje neuspešno. Tokrat se mu je priložnost, da ostane v televizijskem svetu, izjalovila, saj mu vrnitev na Kolodvorsko ni uspela.



Mandatno-volilna komisija državnega zbora je namreč njegovo kandidaturo gladko prezrla, poslanci pa so z 51 glasovi za in 36 proti imenovali sedem novih članov programskega sveta Radiotelevizije Slovenija (RTVS), in sicer Alojza Bogataja, Nastio Flegar, Alenko Gotar, Roka Hodeja, Slavka Kmetiča, Janeza Štuheca in Andreja Prebila. Osmim svetnikom, ki prihajajo iz vrst civilne družbe, bo namreč 16. maja potekel mandat. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije