ZABAVNA ODDAJA

Še zadnjič danes Slovenski pozdrav

Blaž Švab in Darja Gajšek se bosta od gledalcev vendarle poslovila skupaj. V zadnji oddaji bosta v živo zaigrala Ansambel Saša Avsenika in Pop Design.
Fotografija: Darja in Blaž bosta gledalce pozdravila iz studia RTV. FOTO: ARHIV RTVS
Odpri galerijo
Darja in Blaž bosta gledalce pozdravila iz studia RTV. FOTO: ARHIV RTVS

Serija oddaj Slovenski pozdrav se drevi poslavlja od gledalcev na prvem programu Televizije Slovenija. Zagotovo pa nihče ni niti slutil, da se bo sedma končala povsem drugače, kot so uredniki in soustvarjalci načrtovali še v začetku letošnjega leta. Dejansko jim je v Begunjah, pod krovom Avsenikove gostilne Pri Jožovcu, kjer so gostovali že nekaj let, uspelo posneti vsega tri oddaje, potem pa je nadaljnja snemanja že ustavila razglašena pandemija. Kar je bil za vse precejšen šok. A se odgovorni urednik razvedrilnega programa na TV Slovenija Vanja Vardjan, urednik oddaj Slovenski pozdrav Andrej Hofer ter scenarist in voditelj Blaž Švab s sovoditeljico Darjo Gajšek niso pustili zmesti. Hitro so staknili glave, kaj bi lahko naredili, in porodila se je ideja, da bodo delali oddajo Slovenski pozdrav DOMA.

Ansambel Saša Avsenika bo zaigral in zapel v živo. FOTO: MOJCA MAROT
Ansambel Saša Avsenika bo zaigral in zapel v živo. FOTO: MOJCA MAROT


Kar je dejansko pomenilo, da so oddaje nastajale doma, v dnevnih sobah in studiih naših glasbenikov, ki inštrumentov tudi niso postavili v kot, temveč so muzicirali prek skypa in drugih omrežij, ki danes omogočajo marsikaj. In so se v minulih koronskih tednih izkazali za nepogrešljive pripomočke. Prav ta tehnologija jim je omogočila, da se je še vedno slišal njihov glas in so inštrumenti še vedno zveneli. Marsikomu pa so bili posnetki, ki so jih snemali glasbeniki doma, še bolj všeč kot tisti studijski, ki so dovršeni do potankosti. Dejansko se je tu videlo, kdo zares obvlada svoj posel. Blaž in Darja sta oddajo vodila ločeno, izmenjaje, v času najstrožje karantene pa sta bila z njima v studiu le še dva snemalca. Vse je skratka potekalo po navodilih stroke, saj nihče ni želel tvegati morebitne okužbe. Po drugi strani so glasbeniki na televizijo poslali tudi po sto posnetkov na teden, ki jih je bilo treba pregledati in poslušati, da so izbrali najboljše. In roko na srce, videli smo res veliko sestavov, glasbenih družin in ansamblov, ki jih sicer verjetno nikoli ne bi. In tako bo tudi v zadnji nocojšnji oddaji, ki pa jo bosta Blaž in Darja, kot sta tudi že predzadnjo, vodila skupaj, iz studia RTV.

Mlada skupina orgličarjev Sorške face FOTO: FACEBOOK
Mlada skupina orgličarjev Sorške face FOTO: FACEBOOK

In koga vse bomo videli in slišali? Vsega vam seveda ne smemo izdati, zagotovo pa bo zanimivo že to, da bosta v studiu gostovala Ansambel Saša Avsenika in skupina Pop Design, oboji pa bodo peli in igrali v živo, kar je za tovrstne oddaje vse prej kot običajno. Videli pa bomo še posnetke od doma Ansambla Banovšek, Eurokvinteta, Ansambla Roka Kastelca, acapella bosta zapela Kvartet Bitenc pa Oktet Suha, Robert Goter bo z Ansamblom Vikend odigral skladbo Sončni žarek, ki jo je posvetil svojemu očimu, pel in igral bo tudi Anže Šuštar, pa Manca Špik in skupina Špica, slišali in videli pa bomo tudi več priložnostnih, združenih sestavov. Dva največja bosta zapela in zaigrala dve skoraj ponarodeli skladbi Avsenikovo Slovenija, od kod lepote tvoje ter Slakovo V dolini tihi, čudovito Avsenikovo Daj mi roko pa so skupaj zapele štiri odlične pevke Larisa Majcen, Tina Vinter, Venesa Brglez in Nina Kreča, spremljali pa so jih harmonikar Jure Knez, kitarist Mitja Mastnak, baritonist Nik Zendzianowsky, kontrabasistka Barbara Schreier, trobentar Denis Daneu in klarinetist Thomas Hammerl. Zanimiv je tudi priložnostni sestav Striček band, ki bo odigral in odpel Miheličevo skladbo V prelepem majskem dnevu. Kdo vse je v omenjenem bendu združil moči, pa si oglejte sami. A tudi to še niso vsi, ki jih bomo videli in slišali, zato nikar ne zamudite zadnje oddaje. Darja in Blaž pa tudi po njej še ne bosta ostala povsem brez obveznosti. Kaj ju čaka pred poletjem, ekskluzivno razkrijemo v torek na straneh Viže v našem časopisu Slovenske novice. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije