S kihanjem in kašljanjem do novega hita

Čuki ne bi bili to, kar so, če ne bi v vsaki, četudi slabi stvari našli kaj dobrega. Eni kuhajo, tudi igrajo, na srečo pa niso bolni, kot izhaja iz najnovejše skladbe.
Fotografija: Jernej Tozon se je pred dvema mesecema na Lubniku sprehajal z novo štirinožno prijateljico.
Odpri galerijo
Jernej Tozon se je pred dvema mesecema na Lubniku sprehajal z novo štirinožno prijateljico.

Punca, drž' se stran od mene je skladba Čukov, ki je v teh koronskih časih dobila novo preobleko. In naslov. Že znano pesem so namreč nekoliko preuredili in jo naslovili z aktualnim navodilom: Punca, drž' se stran od virusa. Jože Potrebuješ, Jernej Tozon, Matjaž Končan in Miha Novak so spet dokazali, da tudi trenutni čas samoizolacije ni nujno nekaj hudega. Vsaj za nove ideje ne, saj se te nenehno porajajo. Res pa ni prijetno, če vemo, da so glasbeniki vajeni biti obdani z veliko več kot petimi ljudmi na nastopih, koncertih, veselicah in drugih dogodkih. Zato je čas pandemije zanje nekaj novega, saj v 30 letih igranja še niso doživeli, da bi bili tri oziroma štiri (pa verjetno bo še kakšen) vikende zapored doma. A delijo usodo z drugimi glasbeniki, ki so jim prav tako čez noč odpadli vsi nastopi, snemanja in pojavljanja na splošno. »Ampak Čuki se ne damo,« pravi Potrebuješ, ki je avtor glasbe, skupaj s Sandijem Ritterjem pa tudi besedila priredbe svoje lanske uspešnice.


Priredili so ravno tisti delček pesmi, ki je ta čas najbolj aktualen, namesto da bi jih videli z inštrumenti v rokah, so vzeli manjše in večje robčke in zdaj kihajo, smrkajo in na veliko kašljajo. No, na srečo ne. Gre bolj za to, da so želeli na šaljiv način pokazati, da se je v teh dneh res dobro držati bolj zase, da virus ne preskakuje preveč z enega na drugega človeka. »Ampak brez skrbi, mi Čuki smo za zdaj še vsi zdravi in veseli, četudi smo doma. V spotu, ki smo ga seveda času primerno posneli kar vsak pri sebi doma, pa nas s čaji, medom in dobro voljo razvajajo plesalke Plesnega mesta, a tudi od doma, v pižamah, da ne bo pomote,« pravi najstarejši čuk Jože. S to priredbo opozarjajo vse oboževalce, naj se držijo doma in čim bolj vsak zase, da bo potem, ko bo vse to mimo, spet luštno in bodo lahko skupaj žurirali, kot so vajeni. Jim je pa resnično žal za vse zaljubljene, ki so iz različnih krajev Slovenije, Evrope in sveta, da ne morejo biti skupaj. »Saj veste, ljubezen pač ni službena obveznost, ki bi jo lahko
Jože Potrebuješ doma nabira ideje za nove skladbe. FOTOGRAFIJE: OSEBNI ARHIV
Jože Potrebuješ doma nabira ideje za nove skladbe. FOTOGRAFIJE: OSEBNI ARHIV
opravičili pri policistih,« smeje pravi Potrebuješ. Sicer pa vsak po svoje oboževalce razvajajo na družabnih omrežjih na različne načine. Najmlajši Miha se uči celo kuhanja in menda mu gre kar dobro, Matjaž bo morda izdelal kakšno harmoniko več, Jernej se sprehaja v naravi, seveda sam, Jože pa za klavirjem snuje nove skladbe. V zadnji oddaji Slovenski pozdrav je s hčerkama Evo in Petro tudi zapel. 
Miha Novak kot žar mojster
Miha Novak kot žar mojster

Matjaž Končan – bo nastala kakšna nova harmonika v delavnici?
Matjaž Končan – bo nastala kakšna nova harmonika v delavnici?

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije