VIP-TRGATEV

Rekorden pridelek šipona Slovenske novice

Četrta VIP-trgatev največjega slovenskega vinarja Puklavec Family Wines.
Fotografija: Zbralo se je 200 prijateljev in poslovnih partnerjev družine Puklavec. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Zbralo se je 200 prijateljev in poslovnih partnerjev družine Puklavec. FOTO: Oste Bakal

Jeseni oživijo tudi vinorodni griči Ljutomersko-Ormoških goric, predvsem prleškega jeruzalema, kjer domuje največji slovenski vinar, družba Puklavec Family Wines. Puklavčevi so v četrtek že četrto leto zapored pripravili VIP-trgatev za okoli 200 izbranih prijateljev vina in poslovnih partnerjev. Odpravili so se k več kot 300-letni zidanici Malek na Svetinjah v Jeruzalemskih goricah.
Za sproščeno razpoloženje je poskrbel hudomušni teve voditelj Peter Poles, za kulinarično razvajanje pa mariborski Nane Catering. Zapeli so Kogovski dečki, glavni glasbeni gost pa je bil Samuel Lucas s skupino Prelestni dečki. Ansambel Opoj je odigral ponarodele vmelodije, simpatične dame iz Aktiva kmečkih žena Kog so pripravile domače sladice, v peki prleške sladice postržjač je navdušil mojster Glowen.

VIP-trgatev je privabila izjemno pisano druščino ljubiteljev vrhunskega vina, tudi iz Hrvaške, Velike Britanije, Poljske, Severne Makedonije. Puklavec Family Wines obdelujejo vinograde z dobrima dvema milijonoma trsov, torej za vsakega slovenskega državljana po enega. Poslovni partnerji in prijatelji so pred dobrimi petimi leti zasadili poseben vinograd, tam je tudi 10 trsov Slovenskih novic, ki so ob četrti trgatvi dali rekorden pridelek šipona. Pravzaprav so bili vsi trsi izjemni. Natrganega je bilo približno dve toni grozdja, ki so ga prleški vinogradniki stisnili in ga bodo do prihodnje pomladi šolali, nato pa ga bodo lastniki tudi poskusili. Spomnimo, družba Puklavec Family Wines je pred dobrimi petimi leti na terasah vinograda ob zidanici Malek obnovila vinograd z 31.000 trsi. Letos, ko prleški vinogradniki pričakujejo eno najboljših letin v zadnjem desetletju, je grozdje res zdravo, jagode pa polne, da pokajo od sladkobe.

Kmečke ženske s Koga so spet pripravile enkratne domače sladice. FOTO: Oste Bakal
Kmečke ženske s Koga so spet pripravile enkratne domače sladice. FOTO: Oste Bakal


Na trgatvi je zbrane nagovoril in pozdravil Mitja Herga, direktor in glavni enolog kleti Puklavec Family Wines, ki je ugotavljal, da je narava letos vinogradnikom kar naklonjena ter da so zelo zadovoljni s tem, kar je ponudilo kakšna dva milijona trsov. V imenu lastnikov iz družine Puklavec je prisotne pozdravil lastnik in gospodar Vladimir Puklavec, ki ga je razveselilo, da se lahko druži z vsemi temi prijatelji vina in njegove družine. Posebej se je zahvalil sodelavcem, da tako pridno upravljajo podjetje, ter dodal: »V kleteh je že 80 odstotkov vinskega mošta. Ostal je še šipon, ki bo gotovo tudi zelo kakovosten, tako da bo letošnja trgatev najboljša v zadnjih desetih letih.«

Sašo Udovič in Jasna Kuljaj z Vladejem Čehom in njegovim lepotcem iz leta 1929 FOTO: Oste Bakal
Sašo Udovič in Jasna Kuljaj z Vladejem Čehom in njegovim lepotcem iz leta 1929 FOTO: Oste Bakal

Trgatve so se med drugim udeležili župani občin Ormož, Središče ob Dravi in Razkrižje, Danijel Vrbnjak, Jurij Borko in Stanko Ivanušič, pa vinska kraljica Slovenije Meta Frangež. Med prisotnimi smo opazili nekdanjega nogometaša Saša Udoviča, Jasno Kuljaj, Draga Bulca ter številne druge znane obraze.

Dvesto bračev se je podalo med trse in terase. FOTO: Oste Bakal
Dvesto bračev se je podalo med trse in terase. FOTO: Oste Bakal

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije