ZADNJA EPIZODA

Reka ljubezni se je poslovila

Zadnjo epizodo priljubljene nadaljevanke so si igralke in igralci ogledali skupaj z domačini.
Fotografija: Navdušenje nad epizodo in malce kolegialne nagajivosti Fotografije: Damjan Žibert
Odpri galerijo
Navdušenje nad epizodo in malce kolegialne nagajivosti Fotografije: Damjan Žibert

Štiri sezone dramatičnih preobratov, ljubezenskih spletk in kriminalnih dejanj – Reka ljubezni je bila najbolj gledana slovenska serija. Zgodbe, ki so se dogajale ob Krki in v idilični okolici, so več kot dve leti osvajale slovenske teve gledalce, kljub temu pa je prišel trenutek slovesa. In ta je bil takšen, kot se spodobi.
Zaradi uspeha so zadovoljni Pro Plus, občina, turistično društvo, ustvarjalci in gledalci.
Zaradi uspeha so zadovoljni Pro Plus, občina, turistično društvo, ustvarjalci in gledalci.

Odličen začetek in spektakularen konec, dogajanje ter razplet si je namreč ogledalo kar 41 odstotkov gledalcev. Ustvarjalci so zato poskrbeli za primerno slovo, zadnjo epizodo so si namreč igralci in igralke ogledali skupaj z domačini. Direktor programa Pro Plus Branko Čakarmiš se je pred domačijo družine Slak, ki je bila glavno prizorišče dogajanja v nadaljevanki, na poslovilnem druženju zahvalil občini Ivančna Gorica, krajevni skupnosti Krka in Turističnemu društvu Krka za podporo pri ustvarjanju serije.

Brez slovesa od gledalcev pa niso mogli niti Lara Komar, Tadej Pišek in soigralci. Komarjeva, ki je v 300 epizodah upodabljala Ireno, pravi, da bo poleg soigralcev pogrešala tudi svojo vlogo, Pišek, ki je bil Rok, pa je malce skrivnostno dodal, da se ne bosta nehala družiti, nadaljevanka pa da je vsekakor izjemna izkušnja, za katero je nadvse vesel, da jo je doživel. Igralci so po koncu ogleda zadnje epizode uživali v druženju in klepetu z gledalci na prizorišču.
Množični skupni ogled poslovilne epizode in prijetno druženje
Množični skupni ogled poslovilne epizode in prijetno druženje

Domačini so se namreč izkazali kot odlični dolenjski gostitelji; za dogodek so pripravili značilne lokalne jedi, šmorn, krompir in drugo ter domačo kapljico. Pro Plusu so se zahvalili za promocijo, ki so jo njihovi kraji dobili z nadaljevanko, igralci pa so za darilo dobili obeske s podobo človeške ribice, znamenitosti Krške jame. Na poslovilnem druženju sta bila tudi podžupan Tomaž Smole in predstavnik krajevne skupnosti Krka Jože Mišmaš. Zaradi sprejema so bili počaščeni tudi igralci, steklo je nekaj solz, tudi zaradi razpleta serije.

Zgodbo gledalci dobro poznajo, vsekakor zanimive pa so stvari iz ozadja. Reka ljubezni je bila za štiri sezone napisana na 7200 straneh scenarija, snemali pa so na več kot 36 zunanjih in 21 notranjih setih. Številna ekipa je delala po 12 ur na dan, zadnja, četrta sezona, je bila posneta v 115 snemalnih dneh. Skupno je nastopilo 24 igralcev. Dojenčke so upodabljali dvojčki, in za njih je bila potrebna dvojna garderoba in največ oblek, saj so seveda najhitreje rastoči igralci.


Kljub koncu pa se serija ni poslovila povsem, vse epizode si je namreč še vedno mogoče ogledati na Voyu, podoživeti pa se jo da tudi v živo, Slavko Pajntar - Pinki, predsednik Turističnega društva Krka, namreč organizira izlete in oglede po poteh Reke ljubezni. Na domačiji Bregar, kot se v resnici imenuje dom Slakovih, je na ogled mini razstava o nadaljevanki z domačimi pridelki, prikazane so fotografije iz nje in podobno. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije