BORKA

Rebeka spregovorila o svoji življenjski bitki

Bila je zelo utrujena.
Fotografija: Rebeka Dremelj je svojo zgodbo delila z vsemi, ki jih zanima, kako je potekala njena bolezen. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Rebeka Dremelj je svojo zgodbo delila z vsemi, ki jih zanima, kako je potekala njena bolezen. FOTO: Instagram

Nekdanja misica Rebeka Dremelj je pred leti zbolela za rakom na ščitnici. Od tedaj je prejemala številna vprašanja na to temo, zato se je v svojem blogu odločila zapisati celotno zgodbo.

»Jaz nisem imela tipične oblike bolezni ščitnice. Nisem imela znakov, ki so tipični za bolezen ščitnice in za raka ščitnice. Pravijo, da največkrat zatipaš na vratu neko izboklino in, da pač takrat je fino, da greš na pregled. Jaz te izbokline nisem imela, bila sem samo zelo, zelo utrujena. In ker sem imela doma eno leto starega otroka, so mi vsi govorili, da sem utrujena zato in, da je to čisto nekaj normalnega. Nekateri so se mi še posmehovali, češ ha ha ha Rebeka, dobrodošla v realno življenje materinstva. Nekateri so me poskušali prepričati tudi v to, da bi lahko šlo za poporodno depresijo, jaz pa sem vedela, da ni niti eno niti drugo in da mora biti nekaj narobe. Bila sem namreč tako utrujena, da sem bila brez volje za karkoli. JAZ, KI SEM VEDNO ZA AKCIJO. Tudi na pol mrtva, ha ha. In hvala bogu, da imam tako trmast karakter, da sama sebe znam brcnit v rit in takrat nisem obležala,« je opisala začetke bolezni.

Ko je obiskala zdravnika, je šele tretje punktiranje pokazalo, da ima raka. »Pod nujno in takoj sem morala na operacijo, kjer so mi odstranili ščitnico,« je pojasnila Rebeka in dodala, ker so ji odrezali celo ščitnico in ščitnično tkivo, ni potrebovala terapije z radioaktivnim jodom. Ob tem se je posebej zahvalila dr. Bitencu na Golniku, ki je opravil uspešno operacijo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije