Razburila Hrvate in sprejela povabilo v šov

Pesem pevke Anezi z naslovom Radoznala budalo za Hrvate ni bila dovolj dobra. Odkril jo je Pero Lovšin, zdaj pa se bori za srce hrvaškega sanjskega moškega.
Fotografija: Svetlolaska je pevka, hrvaški gledalci pa so jo imeli priložnost spoznati tudi kot tekmovalko resničnostnega šova Big Brother. FOTO: MARIO DRAUSNIK
Odpri galerijo
Svetlolaska je pevka, hrvaški gledalci pa so jo imeli priložnost spoznati tudi kot tekmovalko resničnostnega šova Big Brother. FOTO: MARIO DRAUSNIK

Če je letošnja Ema minila brez škandala ali večjega zapleta, pa je bilo vroče pri Hrvatih. Dogajanje je pred izborom za Doro začinila glasbenica, ki jo Slovenci spoznavamo kot eno najbolj vročih kandidatk v izboru za hrvaškega sanjskega moškega.

Pesmi pevke Anezi z naslovom Radoznala budalo na hrvaškem natečaju niso sprejeli, kar je presenetilo mnoge, saj je bila skladba po glasovih hrvaškega evrovizijskega fan kluba med prvimi petdesetimi kandidati in pred izvajalci, ki so veliko bolj znani kot pevka. »Je, kar je, treba je dalje. Kljub temu sem opozorila nase, in tega sem vesela. Sicer pa se držim načela, da je največja žirija publika,« pravi pevka, ki je na Hrvaškem prepoznavna tudi zaradi sodelovanja v resničnostnem šovu Big Brother pred dvema letoma.


Bila je superfinalistka, z močnim značajem, ki ni skrivala, da se je v šov prijavila zaradi promocije, ker se je za resno pevsko kariero odločila šele pri tridesetih. Med kandidatkami v trenutno aktualnem Sanjskem moškem pa je edina dobila povabilo v šov, preostale so izbrali na avdicijah. »Najprej sem malo omahovala, ker ne verjamem v popolnost, potem pa sem se odločila, da grem v šov,« razkrije. Sanjski moški je sicer povsem drugačen od Big Brotherja, tudi gledalci so jo drugače sprejeli. »Pravzaprav je to na neki način smešno in po moje nelogično. V Big Brotherju so me predstavljali kot neko veliko zapeljivko, v Sanjskem moškem pa ne. Ne gre ravno skupaj, kajne?« pravi.

Kljub prepoznavnosti malokdo ve, da se je s petjem začela ukvarjati v Sloveniji. Pravi, da jo je opazil Pero Lovšin. »Sem Istrijanka, iz Vrsarja, kjer pogosto počitnikuje Lovšin. Takrat, pri sedemnajstih, osemnajstih, sem začela peti v hotelih za turiste in me je Pero opazil ter povabil k vam na par nastopov,« pove. S slovensko glasbeno sceno je povezana tudi zdaj, njena založba je namreč Menart. Vroča estradnica, ki je v oči padla mnogo moškim, je tudi avtorica nekaterih svojih skladb. Pohvali se lahko, da prepeva v kar sedmih jezikih, tudi v slovenščini je posnela nekaj pesmi.

»Ampak se mi zdi težka za govoriti. Peti slovensko je nekaj povsem drugega, čeprav razmišljam o tem, da bi se jo začela učiti,« še pove. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije