EMA 2020

Lina Kuduzović spregovorila o bitki z depresijo

Lina je pred desetimi leti zmagala v oddaji Slovenija ima talent. Na Emi bo nastopila s pesmijo, ki govori o težkih trenutkih, ki jih je prestajala.
Fotografija: Lina Kuduzović. FOTO: Press
Odpri galerijo
Lina Kuduzović. FOTO: Press

Na letošnji Emi, ki bo potekala na pustno soboto, se bo predstavila tudi 17-letna Lina Kuduzović, ki smo jo spoznali v šovu Slovenija ima talent, ko je pri sedmih letih pometla s konkurenco ter zmagala. Mlada glasbenica je Slovenijo leta 2015 zastopala še na Otroški Evroviziji, tekmovanju evropskih držav, na katerem tekmujejo mladi glasbeniki, stari od devet do štirinajst let.


Pri rosnih sedmih je zmagala v šovu Slovenija ima talent, zdaj bo prvič nastopila na Emi. FOTO: MEDIASPEED.net
Pri rosnih sedmih je zmagala v šovu Slovenija ima talent, zdaj bo prvič nastopila na Emi. FOTO: MEDIASPEED.net
Po petih letih Lina še ni bila bližje evrovizijskemu odru, predstavila pa se bo s pesmijo Man Like U. Pesem je nastala na podlagi njenih izkušenj, njeno ozadje pa je vse prej kot rožnato. Skozi pesem bo namreč predstavila tisto, kar se ji je dogajalo v zadnjem obdobju. Lina je priznala, da je pesem napisala lani poleti v svoji sobi, ko je preživljala težke čase. Govori o novem učitelju, ki ga je dobila v devetem razredu. Lina pravi, da je bil do nje ves čas nesramen, poniževal jo je, dobila je celo občutek, da jo sovraži, kot učitelj ji nikoli ni ponudil pomoči.

»Sovražil me je iz dna srca. Vedno se mi je posmehoval in mi govoril, da nisem dovolj pametna,« je priznala Lina, ki se ji je v tistem obdobju nakopičilo toliko vsega, da se je celo spoprijela z depresijo in tesnobo. Povedala je še, da so bili to zanjo težki časi, zato je tudi v šoli popustila.

»Pesem Man Like U je nekakšen osnutek vsega, kar sem dala skozi,« pravi mlada pevka, ki pa bo na odru slovenskega izbora za pesem Evrovizije kljub vsemu ostala zvesta sebi in iz nastopa ne bo delala velikega šova.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije