Posledice kapi premaguje tudi z ročnim delom

Stane Vidmar je lani doživel neprijetno izkušnjo, a počasi okreva. Pomaga si tudi z izdelovanjem jaslic oziroma podobic Svete družine.
Fotografija: Lani ga je doletela možganska kap, vendar počasi okreva. FOTO: YOUTUBE
Odpri galerijo
Lani ga je doletela možganska kap, vendar počasi okreva. FOTO: YOUTUBE

Stane Vidmar ni le priljubljeni slovenski glasbenik, ima še kateri zanimivi talent. Ne gre ravno za skritega, saj zanj vedo številni poslušalci in ljubitelji njegovih pesmi. Na nastopih in tudi ob drugih priložnostih namreč podarja unikatne, ročno narejene jaslice, ki jih izdeluje sam. Nad njimi se je navdušil, ko mu je Jože Mrgole pred tremi leti v dar prinesel plastične jaslice.
Ustvaril je že več kot 12.000 jaslic. FOTO: OSEBNI ARHIV
Ustvaril je že več kot 12.000 jaslic. FOTO: OSEBNI ARHIV

Darilo mu je bilo všeč in podrobno si ga je ogledal, nato pa se odločil, da jih naredi tudi sam. Iz navdušenja jih je nastalo veliko, Stane je namreč doslej ustvaril in podaril več kot 12.000 lesenih podob Svete družine! »Simbolika in družina kot največje bogastvo neke skupnosti, mati, oče in otrok. To je tisto, kar me je potegnilo,« pravi o hobiju. Njegove jasli so zanimive tudi zato, ker jih izdeluje in podarja vse leto, ne le za božič. »Ljudi vedno vprašam, kakšne občutke imajo v obdobju božiča. Vsakdo pravi, da je takrat tako krasna atmosfera doma, ljubezen in sreča.
Odgovorim mu, da mu to želim vse leto in vsak dan, da je to moje voščilo za vsak dan v življenju,« pojasni Stane, ki podobice rad izdeluje, saj so balzam za njegovo dušo.


»Je pa tudi koristno zame, sploh zdaj, med okrevanjem po kapi, zaradi motorike, saj izdelava zahteva skoncentriranost, natančnost, potrpežljivost,« pove. Po kapi, ki ga je doletela konec lanskega leta, še vedno okreva: »Te stvari gredo počasi, ampak napredujem. Imel sem celo že nastope, no, zdaj ni nič, ko je do nadaljnjega odpadlo vse zaradi situacije, v kateri smo. Zdaj delam druge stvari,« pravi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije