PODJETNICA IN POL

Poglejte, kako bogata je bodoča snaha Rosvite Pesek

Z družbenico sta lani ustvaril skoraj 600.000 evrov prihodkov.
Fotografija: Rosvita Pesek in sin Filip. FOTO: Polona Pirc
Odpri galerijo
Rosvita Pesek in sin Filip. FOTO: Polona Pirc

V družini voditeljice Odmevov na RTV Slovenija Rosvite Pesek utegnejo kaj kmalu doneti poročni zvonovi. Pred kratkim je namreč njen sin Filip zaročni prst nataknil podjetnici Nastji Kramer. 


Podjetje, ki obstaja od leta 2013, je ustanovila sama, nato pa se ji je na tej poti pridružila Andreja Stopar, je razvidno iz akta o ustanovitvi, ki je širši javnosti dostopen v evidencah Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes). Vsaka družbenica je danes lastnica polovice podjetja (oseba, pooblaščena za zastopanje je sicer Stoparjeva), svoje načrte pa sta pred leti predstavljali tudi v oddaji na televiziji, kjer dela Nastjina bodoča tašča – gostja ni bila v Odmevih, ampak v oddaji Prava ideja. Tam sta z družbenico spregovorili o načrtih in ti so bili precej ambiciozni (več o tem na zgornjem posnetku).

Izguba namesto dobička

Na hitro smo preleteli poslovanje podjetja, ki je v solastništvu Kramerjeve. Leta 2016 sta, tako je videti iz projekcije v zgornjem posnetku oddaje, načrtovali 600.000 evrov prihodkov, a želenega nista dosegli. Tistega leta so jima prihodki pravzaprav glede na leto prej padli za skoraj 100.000 evrov, s 389.000 na 295.000 evrov. Leto kasneje sta uspeli prihodke nekoliko izboljšati, na skoraj 328.000 evrov, lani pa je podjetje očitno doživelo preporod, saj so se prihodki skoraj podvojili. V 2018 jih je bilo tako preko 593.0000 evrov (lahko bi rekli, da sta zastavljeni cilj dosegli z dveletno zamudo).

Prihodki se zdijo precej lepi, kako pa je z dobičkom, ki pripada lastnikom? Iz lanskega poslovanja si nista imeli kaj razdeliti, saj je podjetje kljub podvojitvi prihodkov pod črto ustvarilo (čisto) izgubo. Ta je znašala nekaj več kot 2300 evrov. Leto prej je bilo malenkost več kot 2400 evrov dobička, v 2015 in 2016 pa 2681 oziroma 3811 evrov dobička.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije