Manca Košir po odstranitvi tumorja na čeljusti: Bog me poriva skozi šivankino uho

V televizijskem intervjuju je razkrila, kako je doživljala celotno preizkušnjo.
Fotografija: FOTO: RTV Slovenija, zaslonski posnetek
Odpri galerijo
FOTO: RTV Slovenija, zaslonski posnetek

Lansko leto je na sproščenem oddihu s prijateljico Manca Košir opazila spremembe na svoji čeljusti. Zdravniki so ji odkrili tumor in prvič po diagnozi rak je o tem spregovorila v televizijskem intervjuju pri svoji prijateljici Zvezdani Mlakar. Septembra 2019 so ji odrezali tumor na čeljusti, rekonstruirali čeljust, sledila so obsevanja in odstranitev večjega števila bezgavk. 

Raka Manca Košir šteje za veliko življenjsko lekcijo, pripravo na smrt in duhovno šolo. »Bog me poriva skozi šivankino uho.«

»Trpela nisem, tudi sekunde ne, ker trpljenje je izbira. Duše ni ničesar strah, ker duša ve, da je večna,« je še razkrila v pogovoru na RTV Slovenija. Čustveni intervju je sicer potekal v praznem studiu, po navadi ima Zvezdana v studio številne gledalce. Sedaj so jih zamenjale subtilne luči, ki so dale pogovoru še večjo težo.

V skoraj enournem pogovoru sta se dotaknili človeške minljivosti in Mančinega življenja. Med drugim je Koširjeva tudi doktorica znanosti, predavala je na FDV, napisala številne knjige, vodila prvi pogovorni šov na televiziji in igrala v slovenskih filmih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije