NOVA VLOGA

FOTO: Pastorki Daniela Popovića pomagala 11-letna deklica

Obiskala je tudi znameniti polotok Sveti Štefan. V kratkem jo bomo lahko menda videli v novi vlogi.
Fotografija: Kmalu jo bomo lahko menda videli v popolnoma novi vlogi. FOTO: Osebni Arhiv
Odpri galerijo
Kmalu jo bomo lahko menda videli v popolnoma novi vlogi. FOTO: Osebni Arhiv

Pastorka Daniela Popovića Patricija Štifter se je nedavno vrnila s počitnic v Črni gori. Letošnje, četudi so bile še vedno visoke temperature, so bile nekoliko poznejše kot običajno, a dekle ima za to prav poseben razlog. S fantom Aljažem in prijateljema Rokom in Juretom v Budvo namreč niso odpotovali kar tako. Patricija ni odšla na klasičen dopust, temveč po porjavelost, energijo in vse, kar potrebuje v zvezi z načrti, ki so tik pred uresničitvijo.

Letošnjo Budvo si bo zapomnila ne le po lepoti, ampak tudi po letenju z letalom. »Pred letenjem sem imela strašen strah, tako rekoč do tik pred vzletom pa mi je ponagajalo še zdravje. Najverjetneje zaradi strahu. Ampak smo vseeno šli. Moram pa povedati, četudi se bo kdo še tako smejal, da mi je pri premagovanju strahu pred letalom in letenjem pomagala enajstletna deklica. Sedela je pred menoj, in ko je opazila, kako zelo me je strah, mi je v roko dala eno od svojih igrač in začela klepetati z menoj. Presenečena nad njenim ravnanjem sem se tega, da smo že v zraku, začela zavedati šele precej dolgo po vzletu. Zdaj, ko se spominjam za nazaj, je tudi meni vse skupaj smešno, ampak tej deklici bom za vedno neizmerno hvaležna,« pravi.
V Črni gori je obiskala tudi znameniti polotok Sveti Štefan. Obisk ni bil naključje. Poleg tega, da gre za najbolj slavni jadranski otoček, ki je s kopnim povezan s kratko potjo, je to tudi ena od lokacij, na katerih je pred 35 leti njen očim posnel svojo znamenito zimzeleno Đuli. »Neverjetno, a Črnogorci se s tem pohvalijo in so zelo ponosni na to tudi po vseh teh letih,« pove.
Načrte je kovala tudi na vodnem skuterju. FOTO: Osebni Arhiv
Načrte je kovala tudi na vodnem skuterju. FOTO: Osebni Arhiv

Med dopustom je pokazala, da obvlada vožnjo z vodnim skuterjem. »Seveda, najboljša sem bila od vseh,« pove v smehu, pritrdijo pa ji njeni prijatelji, ki menijo, da je resnično dobra voznica. Kljub temu da ima rada hitrost, vozi previdno in varno. Menda se z njo upajo peljati tudi fantje in doslej ni prekucnila še nobenega izmed njih.
Patricija je na morju prav med vožnjami s skuterjem dokončno teoretično oblikovala tudi idejo in načrte o prihajajočem podvigu.

Ta je menda tik pred vrati. Za kaj natančno gre, še skrivnostno molči, pravi pa, da ni potrebno veliko potrpljenja in neučakanosti, saj se bo stvar razkrila v kratkem. Mladenka se je doslej uspešno poskusila že v številnih stvareh, od lepotnih tekmovanj, plesa, športa, umetnostnega kotalkanja in še kaj bi se našlo, zato je ugibanje o tem, za kaj gre, še toliko večje. Izdala nam je namreč, da ne gre za nobeno od naštetih in preizkušenih stvari, ampak za nekaj popolnoma drugega.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije