LUCIJA IN ROK

Odštevata ure do sanjske poroke s Plestenjakom

Lucija Jamnik Zupančič in Rok Mandl sta bila včeraj še na zadnjih plesnih vajah. Že jutri bosta dahnila da na Valentinovem koncertu z Janom Plastenjakom.
Fotografija: Lucija Jamnik Zupančič in Rok Mandl s hčerkama.
Odpri galerijo
Lucija Jamnik Zupančič in Rok Mandl s hčerkama.

LJUBLJANA – Letošnje valentinovo je za Lucijo Jamnik Zupančič in Roka Mandla zagotovo najbolj romantično od vseh, jasno, ko pa si bosta na Valentinovem koncertu z Janom Plestenjakom obljubila večno zvestobo! Zdaj gre zares, do jutrišnje sanjske poroke Slovenskih novic odštevamo ure. Bodoča ženin in nevesta še nista na trnih, sta nam povedala, saj imata še veliko opravkov in ne razmišljata ves čas samo o poroki. Pa vendarle: ko je še zadnjič pomeril obleko, je Rok priznal, da je občutil malo treme. In tudi Lucija meni, da jo bo imela, tremo namreč, ko bo napočil svečani trenutek, a »nama bo laže, ker bodo ves čas ob naju ljudje, na koncertu priče, na poroki pa svatje«.
Nad parom je bdela Natalija<strong> </strong>Banovič. FOTO: Aleš Andlovič
Nad parom je bdela Natalija Banovič. FOTO: Aleš Andlovič

No, včeraj dopoldne sta imela še zadnje plesne vaje, vrtela sta se v ritmih dunajskega valčka in salse, Natalija Banovič iz Plesne šole Samba, ki ju je učila, je z njima zadovoljna: Lucija in Rok namreč nista popolna analfabeta, plesati sta morala že na fakulteti za šport, tokrat pa sta pravzaprav prvič plesala drug z drugim. No, ker sta osnovne korake poznala, je tudi koreografija, ki jo je zanju pripravila Banovičeva, bolj zahtevna. »Gospa Natalija se je zares potrudila za naju, tudi bolna naju je učila, v naju je vložila veliko energije. Ker sva plesala na fakulteti, je šlo učenje hitreje,« je dejala Lucija. In še, da jima je bilo tako všeč, da bosta plesne vaje nadaljevala. Po plesu nista počivala, opraviti sta morala še to in ono, pa tudi razvajala sta se, ker manikira in pedikura to pač sta. Danes bosta bodoča ženin in nevesta prevzela vsak svojo obleko in potem ... potem se bosta pripravila na petkov večer, ko bosta pred obiskovalci koncerta dahnila da. Zagotovo bo nepozabno, da res kak trenutek ne bi ušel iz spomina, bo poskrbel fotograf Nejc Fon. Sanjalo se mi ni, kaj vse poroka potegne s seboj, kolikšen organizacijski in finančni zalogaj je, je pred tedni povedala Lucija. V organizacijo spada tudi poročni prevoz, za katerega je poskrbela Avtohiša Malgaj, d. o. o., z znamko Renault kadjar.

Ne gre brez dunajskega valčka. FOTO: Aleš Andlovič
Ne gre brez dunajskega valčka. FOTO: Aleš Andlovič

Dan pozneje bosta vse še enkrat ponovila, no, malce drugače vendarle bo: poročne zaobljube bosta izrekla v cerkvi Jezusove spremenitve na gori na Rogli in se kot mož in žena s sto svati veselila na poročnem slavju v Snežni dvorani na Rogli – UNITUR, d. o. o., kjer bosta nazdravila z zlato radgonsko penino Radgonskih goric, d. o. o., prvim slovenskim penečim se vinom, pripravljenim po znamenitem francoskem postopku z vrenjem v steklenicah. Ohcet navadno traja vse do jutranjih ur, in verjamemo, da bo tako tudi na Rogli. Kaj pa medeni tedni? Poskrbljeno, zahvala gre podjetju Sava Turizem, d. d.
Tako, priprave so skoraj končane. A ostanite z nami, Lucijo in Rokom ter z njima še naprej delite ljubezensko pravljico: najprej s poroke na koncertu in potem še bolj zimsko obarvano z Rogle. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije