NAJLEPŠI OBISK

Obiskali sta nas misici

Miss Slovenije Špela Alič in miss Slovenskih novic Leja Kovač sta dobri prijateljici.
Fotografija: Lepotici med novinarji in fotografi.
Odpri galerijo
Lepotici med novinarji in fotografi.

LJUBLJANA – Ni bil povsem navaden dan na naših in vaših Novicah, dobili smo lep obisk, najlepši, pravzaprav, obiskali sta nas miss Slovenije 2019 Špela Alič in lepotica, ki ste ji največ glasov namenili vi, dragi bralke in bralci, miss Slovenskih novic 2019 Leja Kovač.

Dolenjka, Novomeščanka je 21-letna Leja Kovač, bodoča kemičarka, ki bi rada raziskovala in videla svet ter spoznavala njegove kulture. »Odprta sem za poti, ki mi jih bo ponudilo življenje, ravno iz tega razloga sem tudi sodelovala pri projektu Miss Slovenije. Bilo je fino, zdi se mi, da sem osebnostno zrasla, opazila sem spremembe pri sebi, zdi se mi, da sem postala boljši človek.

Miss Slovenije in miss Slovenskih novic. FOTOGRAFIJE: Dejan Javornik
Miss Slovenije in miss Slovenskih novic. FOTOGRAFIJE: Dejan Javornik
Seveda je vse to laže, če imaš ob sebi prave ljudi, ki te znajo potisniti v pravo smer,« se je zahvalila Jelki Verk, lastnici licence Miss Slovenije za miss sveta. »Spodbudi te, da daš vse od sebe, pokažeš, kdo si, kaj si,« pove 21-letnica, ki zase pravi, da je zelo čustven človek in da je zelo srečna, če lahko nekomu pomaga, pa tudi če le prečkati cesto. Zelo rada obiskuje stare starše, z njimi preživlja čas in se pogovarja: »To mi odpira drugačen pogled na svet, kot ga živimo danes. Naučili so me, kaj pomeni brezpogojna ljubezen, spoštovanje, dobrota in iskreno srce.« In prav starejšim bi rada pomagala, načrtuje obisk doma za starejše, kjer bi se z varovanci pogovarjala, jih poslušala, jim krajšala čas ...

Poleti je bila v Gambiji

Novomeščanka je na naše uredništvo prišla z novookronano misico, 22-letno Tržičanko Špelo Alič. Tako kot Leja je tudi Špela povedala, da je bil izbor in vse, kar je povezano z njim, super. »Čez svoje strahove greš, poskušaš plavati in splavaš. Zdaj so pred mano nove preizkušnje in izkušnje, osebna rast. Veselim se dela pri vseh projektih, povezanih z miss Slovenije,« je povedala Špela, študentka socialnega dela, ki bi rada postala psihoterapevtka; del poletja je kot prostovoljka preživela v Gambiji, z otroki, njena največja želja je namreč pomagati mladim, »da dobijo toplino nekoga, ki jih posluša, jim pomaga in jih vzpodbudi k boljšemu in srečnemu življenju, nekoga, ki jim pomaga, da se ga sliši. Zavedam se, da ne morem spremeniti sveta, lahko pa vsaj doprinesem delček k mozaiku boljšega jutri,« pravi.

Gorenjka in Dolenjka sta videti kot dolgoletni prijateljici, med fotografiranjem je Špela z nasmehom potrdila našo misel: »Lepo je imeti ob sebi prijateljico.« No, miss Slovenije se že pripravlja na svetovni izbor, ki bo letos v Londonu, kjer se je leta 1951 začel projekt miss sveta. S sabo bo imela tako kot njene predhodnice kup oblačil, tudi večerno obleko, v kateri je kot princeska, pravi, pa seveda narodno nošo in darilo za vsakoletno dražbo. Sodelovala bo tudi v nekaj predizborih, med drugim dobrodelnem Lepota z namenom. Na Otok bo odpotovala konec novembra, mesec dolg festival lepote se bo začel 20. novembra in končal z velikim finalom 14. decembra.
Klepet na uredništvu (z leve): Jelka Verk, Leja Kovač, Špela Alič, namestnica odgovornega urednika Slovenskih novic Olga Cvetek in odgovorni urednik Bojan Budja.
Klepet na uredništvu (z leve): Jelka Verk, Leja Kovač, Špela Alič, namestnica odgovornega urednika Slovenskih novic Olga Cvetek in odgovorni urednik Bojan Budja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije