CITYBAND

Ob jubileju v Celje prihaja Siddharta

Citycenter do 15. junija zbira prijave še neuveljavljenih glasbenih skupin. Cityband je edinstven natečaj zanje pri nas, letošnji je že deseti zapored.
Fotografija: Pričarali bodo nepozabno glasbeno doživetje za dijake in mlade po srcu. FOTO: JOŽE SUHADOLNIK/DELO
Odpri galerijo
Pričarali bodo nepozabno glasbeno doživetje za dijake in mlade po srcu. FOTO: JOŽE SUHADOLNIK/DELO

Največje celjsko nakupovalno središče Citycenter letos že deseto leto zapored pripravlja edinstveni glasbeni natečaj v slovenskem prostoru, imenovan Cityband. »Zavedamo se, da je glasba tista, ki nas povezuje in sprošča, ker pa je med nami veliko še neuveljavljenih mladih skupin, je Cityband zanje edinstvena priložnost, da se dokažejo in predstavijo širši javnosti in kot predskupina nastopijo na velikem koncertnem odru ob zaključku šolskega leta,« pravi center menedžerka Darja Lesjak.

Lani je strokovna komisija zmago dodelila skupini Simptomi. FOTO: ARHIV CITYCENTER
Lani je strokovna komisija zmago dodelila skupini Simptomi. FOTO: ARHIV CITYCENTER
V Citycentru so prvi tak natečaj objavili leta 2011, letošnji pa je jubilejni, deseti po vrsti. Doslej je na njem sodelovalo že več kot sto neuveljavljenih skupin različnih glasbenih zvrsti, od narodno-zabavnih do hard rocka, in to iz vse Slovenije. Kar zgolj potrjuje, da so mladi ustvarjalni v zelo različnih glasbenih zvrsteh. V preteklih letih so v prvi polovici junija že pripravili velik koncert Citybanda, ki so ga podarili dijakom ob zaključku šolskega leta. Doslej so na njem nastopili Tabu, Nina Pušlar, Rebeka Dremelj ter Mi2 in Dan D. Cityband je bil odskočna deska mladim glasbenim skupinam Lumberjack, Alice Blue, Ansamblu Greh, Spotless Minds, Joker Out in Raggalution.

In kako je letos? Cityband bo, zagotavljajo v Celju, kjer tačas še zbirajo prijave na natečaj, na katerega se lahko mladi, neuveljavljeni glasbeniki in glasbene skupine ali ansambli, ki še niso izdali ene ali več skladb na katerem koli nosilcu zvoka, prijavijo do 15. junija. Prek prijave na razpis si lahko zagotovijo nastop na velikem odru kot predskupina ter osvojijo nagrado za finalista. Tudi letos bo namreč natečaj dobil dva zmagovalca. Enega po izboru strokovne komisije, v kateri bodo Tone Kregar iz skupine Mi2, Rok Drobež (Carpe Diem) in eden od članov skupine Siddharta, enega pa bodo izbrali med sledilci Citycentrove facebook strani.

Zmagovalni band po izboru strokovne komisije bo prejel dva snemalna dneva v profesionalnem studiu, tisti po izboru občinstva pa darilne bone desetak v vrednosti 500 evrov. Oba zmagovalca Cityband 2020 bosta nastopila kot predskupini na velikem zaključnem dogodku na Krekovem trgu v središču Celja. Jubilejni koncert ob 10-letnici Citybanda bo letos pripadel skupini Siddharta in bo nepozabno glasbeno doživetje za dijake in vse mlade po srcu. Datum za zdaj še ni znan. Določili in sporočili ga bodo takoj, ko bo možno zbiranje več kot 200 ljudi na javnih krajih. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije