SPOR V STRANKI

Nov parček v politiki? Norma in 20 let starejši Brščič menda v intimni zvezi

Lucija Šikovec Ušaj je razkrila skrivnosti stranke DOM.
Fotografija: Bernard Brščič in Norma Korošec. FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
Bernard Brščič in Norma Korošec. FOTO: Blaž Samec, Delo

LJUBLJANA – Kljub temu da je Domovinska liga (DOM), ustanovljena pred evropskimi volitvami, v začetku meseca sporočila, da so govorice o samoukinitvi stranke zavajujoče, vse kaže, da razmere v stranki vendarle niso najbolj rožnate.


Podpredsednica stranke DOM in njena soustanoviteljica Lucije Šikovec Ušaj se je z zgovornim tvitom odzvala na pisanje Reporterja, kjer so navedli, da je počilo med predsednikom stranke Bernardom Brščičem in njo. V članku se omenja, da je posredi intimni odnos med 45-letnim Brščičem in 24-letno konservativno aktivistko Normo Korošec, ki je bila pred prihodom v Dom aktivna sodelavka Aleša Primca, predsednika stranke Glas za otroke in družine.


Ušajeva je tako z enim tvitom povedala več kot le to, da sta Koroščeva in Brščič po njenem mnenju v romantični zvezi, kar za DOM ni tako usodno kot dejstvo, da se je zaupanje med Brščičem in njo porušilo, ko je naknadno, čeprav je podpredsednica stranke, izvedela, da denar stranke in spletno stran DOM upravlja SDS. Zapisala je to (nelektorirano):

»Tukaj piše, da sta B in Norma v romantični zvezi. To, verjamem, da drži. Da ni povedal, da je razvezan, drži. Da vodijo poti v SDS, drži. Da med nama z BB ko sem izvedela kdo upravlja, brez posveta, z denarjem in spletno stranjo, ni več zaupanja, drži.«


A kaže, da bo stranka obstala in se pripravlja na jesenski volilni kongres. A pred tem, kot pravi Ušajeva, morajo pretrgati niti s stranko SDS.

»Bomo obstali. Vendar ne na način, da bo z nami upravljala druga stranka. Kdo vodi stranko? Tisti, ki razpolaga z denarjem, ima edini seznam članov, dostop do spletne strani, na kateri je nižje število dobljenih glasov kot v resnici ali kdo drug?«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije