ZA VOLANOM

Noseča županja v starodobniku

Udeležila se je tradicionalne dirke po Trbovljah. Pravi, da je avto zanjo bolj kot ne življenjska nuja.
Fotografija: Dirkala ni, se je pa udeležila tradicionalne karavane. FOTO: ROMAN TURNŠEK
Odpri galerijo
Dirkala ni, se je pa udeležila tradicionalne karavane. FOTO: ROMAN TURNŠEK

V Trbovljah je potekala tradicionalna dirka starodobnih vozil, ki jo Društvo ljubiteljev starodobnih vozil Zasavja Magnet vsako leto priredi v sklopu občinskega praznika. Avtomobili in motorna kolesa s statusom starodobnikov se pomerijo v tekmovanju po progi na Katarino nad Trbovljami, na kateri so tovrstna državna prvenstva potekala že po drugi svetovni vojni.

Letos, na štirinajsti tekmi, ki je postala mednarodna, se je voznikom pridružila tudi županja Trbovelj Jasna Gabrič. Ker bo v bližnji prihodnosti postala mamica, ni dirkala, se je pa starodobni karavani pridružila kot sovoznica v predstavitveni dirki po mestnih ulicah. »Prvič sem se imela priložnost peljati že pred nekaj leti. Takšna vožnja in v takšnem avtomobilu ali na motorju je zanimiv občutek. Še posebno zame, ki sicer nisem ljubiteljica prehitrih voženj in se tudi drugače ne spoznam kaj dosti na avtomobilsko pločevino,« pravi.


Županja podpira dejavnost društva, ki ohranja avtomobilsko tradicijo in zgodovino, in se je vožnje z veseljem udeležila, z avtomobili pa ima opravka kot večina žensk. Avto je življenjska nuja, še posebno s prihodom otroka. Biti mora udoben, dovolj velik in seveda varen. Čeprav je bila vožnja s starodobnikom na uvodni predstavitvi vznemirljivo doživetje, pa županja želja o morebitni udeležbi na takšni dirki nima niti o tem, da bi sama imela starodobno vozilo, ni nikoli razmišljala. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije