DRUŽINSKA SREČA

Njegova dekleta so njegova luč

Primorski glasbenik Aleksander Novak je v zadnjem letu spoznal pravo ljubezen.
Fotografija: V zadnjem letu je spoznal, kaj pomeni prava ljubezen. FOTOGRAFIJE: osebni arhiv
Odpri galerijo
V zadnjem letu je spoznal, kaj pomeni prava ljubezen. FOTOGRAFIJE: osebni arhiv

Zadnje leto je za primorskega glasbenika Aleksandra Novaka leto ljubezni in spoznanj, v življenju se mu dogajajo same lepe stvari. Nedavno je objavil videospot za pesem Ljubezen na dotik, ki jo je posvetil svojima hčerkama Metki, ki se mu je rodila v prvem zakonu, in enomesečni Ilarii, ki mu jo je povila Sabina, s katero sta se spoznala lansko pomlad in drug brez drugega ne moreta več.

»Pesem je nastajala v turbulentnem času, ko sva se s Sabino selila in iskala stanovanje na Obali, da smo rojstvo Ilarie dočakali pripravljeni. S to zgodbo si želim le to, da bi znala moja otroka sobivati, in vedno rad rečem, ne glede na to, v kakšni družbi in razmerjih živimo, da se moramo znati imeti radi in se drug drugega dotakniti tudi takrat, ko naše poti niso več tako zelo skupne,« o svoji novi pesmi pove Aleksander, ki je v zadnjem letu izdal tudi pesem Da te prebudim in Te ne izpustim, ki jo je posvetil Sabini, za jesen pa napoveduje album. »Povili bomo tretjega otroka,« pove glasbenik v smehu.



Zadnje leto je zanj polno presenečenj, darov, blagoslovov in sprememb, še posebno zato, ker je spoznal in se zaljubil v simpatično svetlolasko Sabino, tiho žensko, ki se Aleksandru tu pa tam ljubeče nasmehne, ko pripoveduje o njuni skupni poti. »Našla sva se skoraj pred hišo. Oba sva stanovala v Kopru. Prebral sem eno njeno pesem, jo komentiral, na facebooku dodal med prijatelje, in ker sem bil sam, sem iskal malce več stikov, odgovoril sem na nekaj njenih komentarjev, ona pa se je nekaj tednov upirala, preden sva šla na kavo,« pove Aleksander in razkrije, da Sabino ljubi predvsem zato, ker je izjemno čutna ženska. »Všeč mi je njeno razmišljanje o tem, kaj in kako početi v življenju, saj se je ona preizkusila na več področjih. Kot vem, jo najbolj zanima osebno trenerstvo,« je glasbenik ponosen na svojo drago.

S srčno izbranko Sabino
S srčno izbranko Sabino


»Jaz denimo težko prosim koga za prevoz, njej pa me ni bilo težko niti ob treh zjutraj peljati iz Ljubljane. Zdaj vem, kakšno srečo mi je usoda pripeljala v življenje,« še doda Aleksander, ki je že od rojstva slaboviden. »Všeč mi je to, da se njej nihče ne smili, prav nihče! Mogoče zaradi tega, ker je bila v življenju predobra in jih je 'pokasirala', zdaj pa ni več tako. Zame kot za občutljivo osebo s slabim vidom je ta enakopravnost v odnosu še kako pomembna,« doda.​ Njegova Sabina pa pove: »Preden sem ga spoznala, sem prišla do zaključka, da doma ne bom nikoli srečna, in sem rekla, da grem v svet. Točno takrat je padel z neba moj angel. Dokončal je vse moje žalostne pesmi s soncem, pokazal, kaj je brezpogojna ljubezen in sreča doma. Obljubila sem mu, da bom ljubila vedno vse, kar je del njega, z mislijo tudi na njegovo Metko. Srečna sem, ko je on srečen.«

Taval je, vendar se je našel

Ob vsem, kar se mu v življenju dogaja, si Aleksander želi le, da bi se njegovi hčerki, kljub temu da je med njima devet let razlike, odlično razumeli. »Metka čuti vplive, ki si jih ne želim. Zavedam se, da noben razhod ne more biti nad tem, da je otroku omogočeno ljubiti in spoštovati svoje starše in ljudi, ki jim v življenju pridejo naproti. Za njo bi lahko iz danih okoliščin potegnili veliko več, če bi se samo malo več pogovarjali,« v svojem glasu ne more skriti upanja, da se bodo odnosi nekoč izboljšali, in komaj čaka trenutek, ko se bosta sestrici spoznali. »Vem, da se bosta imeli radi in da so leta bolj kot na naši na njuni strani. Ko bo šla Metka v prvi letnik, bo Ilaria obiskovala prvi razred,« se nasmehne in doda, da izjemno spoštuje tudi Sabinine starše, ki poznajo njegovo zgodbo, ga podpirajo in razumejo. »Resnično se imamo radi in skupaj uživamo, oboji starši nama pomagajo, in ne vem, komu naj se zahvalim, da se mi je vse to zgodilo v življenju po lanskem letu, ko sem malce taval. Moja dekleta so moja luč, saj pišem lepše in bolj pozitivne tekste, vsa ta ljubezen mi je dala ogromno energije,« se široko nasmehne in zaključi, da vso to srečo čuti tudi njegova drugorojenka Ilaria. »Če nismo uravnoteženi, nam ne prizanaša, in tako je prav,« zaključi v smehu.

Pred nekaj tedni je bil objavljen videospot za pesem Ljubezen na dotik.
Pred nekaj tedni je bil objavljen videospot za pesem Ljubezen na dotik.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije