Nino je poslušal svoje srce

Glasbenika so nagovarjali, naj posname pesem v lahkotnejših ritmih, a tega ni storil. Poslušal je sebe in svoje srce in ustvaril minimalistično pesem z otožno vsebino.
Fotografija: Nino Ošlak se je v novi ljubezenski baladi Ljubim znova prepustil svojim občutkom. FOTO: TIBOR GOLOB
Odpri galerijo
Nino Ošlak se je v novi ljubezenski baladi Ljubim znova prepustil svojim občutkom. FOTO: TIBOR GOLOB

VsestranskI akademski glasbenik Nino Ošlak je pred dobrim mesecem izdal že svojo tretjo ploščo in jo naslovil NekajJeNaTebi, nanjo pa je uvrstil tudi vse tri zadnje velike radijske uspešnice Nekaj je na tebi, Rabim te in Moja moja. Omenjene skladbe so se namreč v zadnjem letu in pol, pred izdajo albuma, uvrstile med največkrat predvajane v etru domačih radijskih postaj.


Zdaj pa se Nino predstavlja s svežim singlom in besedilom, pesem pa je naslovil preprosto Ljubim. Gre za umirjeno, akustično, minimalistično pesem, ki poslušalcu pripoveduje zgodbo precej neposredno. »Ko je 1. oktobra letos izšla moja nova plošča, sem se res veselil odzivov poslušalcev. No, roko na srce, predvsem poslušalk,« smeje prizna Nino. In doda, da je njegova balada z naslovom Ljubim ena tistih pesmi, v katere je resnično verjel. In čeprav mu je marsikdo med snovanjem albuma rekel, da bi jo moral vseeno zapakirati v svoj značilni, lahkotnejši pop zvok, tega ni storil.

»Poslušal sem sebe, svoje srce in pesem pustil v njeni surovosti. Takšno, torej, kot je tudi nastala. Pristno, iskreno. Sicer gre po vsebini za otožno ljubezensko zgodbo z naukom, da je vendarle lepo, če zna človek ohraniti lepe spomine, tisto malo manj lepo pa čim prej pozabiti. In verjamem, da je ravno zato ta pesem na družabnih omrežjih dobila daleč največ čustvenih sporočil,« pravi Nino. Obenem je hvaležen vsem, ki ga spremljajo že leta in mu pomagajo, da njegovo glasbo sliši čim več ljudi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije