NA POMOČ

FOTO: »Ne vem, kaj sem zagrešil, da me je mami zapustila«

V oddaji Delovna akcija so tokrat tekle solze.
Fotografija: Klemen, Delovna akcija FOTO: Voyo/pop Tv
Odpri galerijo
Klemen, Delovna akcija FOTO: Voyo/pop Tv

V oddaji Delovna akcija smo bili priča srce parajoči zgodbi komaj 13-letnega Klemna K. s Tržiča, ki se mu je mati brez slabe vesti odpovedala. Za nameček sta z očetom Jožetom živela v skromni hiši, kar je močno ganilo njuno prijateljico Matejo, saj ko je prvič stopila hišo, sploh ni mogla verjeti, kako žalostna je v resnici situacija. Poziv na sodelovanje v oddaji je prišel kot naročen.


Jože je ob vsem tem gledalcem zaupal podrobnosti žalostne zgodbe. »Ko se je rodil Klemen, je šlo vse le še navzdol. Začelo se je zmerjanje z njene strani, šikaniranje. Pri dveh letih so Klemenu odkrili tumor na levi ledvici. Diagnoza, ki pretrese vsakega starša.« Na srečo je Klemen bolezen premagal, a so se pota njegovih staršev ločila in tako je zaživel z materjo in njenim novim partnerjem. Nato pa je pred osmimi leti prejel klic iz CSD Domžale, da naj gre po Klemena in ga vzame k sebi zaradi zanemarjanja in nasilja v novi družini. Mama in očim sta ga namreč pretepala. Klemen matere ni več videl, kar je bila navsezadnje tudi njena želja – to je izjavila celo na sodišču.
Domovanje Klemna in Jožeta pred preobrazbo. FOTO: Voyo.si
Domovanje Klemna in Jožeta pred preobrazbo. FOTO: Voyo.si

Delovna akcija je narejena. FOTO: Voyo.si
Delovna akcija je narejena. FOTO: Voyo.si

Še toliko težje je za očeta bilo pomanjkanje sredstev, da bi lahko Klemenu zagotovil lep in udoben dom. Na srečo je pri tem na pomoč priskočila srčna ekipa Delovne akcije. Iz stare razpadajoče hiše je nastal čudovit dom, upajmo pa tudi, da nov, lepši začetek za očeta in sina.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije