Namesto na odru na strehi avtodoma

Jani Pavec se mora tako kot drugi glasbeniki znajti po svoje. Našel je čas za generalno čiščenje družinskega avtodoma.
Fotografija: Vaje s skupino Ritem planet potekajo le na spletu.
Odpri galerijo
Vaje s skupino Ritem planet potekajo le na spletu.

Obdobje karantene ljudje preživljajo različno. Eni priporočila in zapovedi upoštevajo, drugi ne. Mnogim pa je trenutna situacija zelo spremenila življenje in ga celo postavila na glavo. Kot drugi glasbeni kolegi tudi Jani Pavec in Ritem planet ne nastopajo, vendar je nekaj vendarle treba početi. Čeprav je njegov vsakdanjik zdaj zelo drugačen, mu ni dolgčas. Med nalogami, ki si jih je zadal, je čiščenje avtodoma, s katerim se družina rada potepa naokrog.

»Avtodom operem po vsakem potovanju, to je nekakšno pravilo. Očistiti ga je treba kot vsak dom. Se pravi posesati, oprati zavese, počistiti bivalne in gospodinjske elemente in drugo. Med potovanji je tako imenovana generalka seveda nemogoča in čistimo sproti, po vrnitvi domov pa se je treba lotiti stvari še temeljiteje,« pravi.

Vsako leto velikonočne praznike preživijo na morju, pri hrvaškem prijatelju. Letos so zaradi razmer ostali doma, je pa Jani izkoristil priložnost za drugo akcijo. Med drugim je splezal na streho in počistil vrh avtodoma. Streho sicer temeljito očisti vsaj enkrat na leto, te sončne dni pa je imel odlično priložnost za akcijo. Kljub karanteni z ženo Nino pridno pripravljata Skednje, saj upata, da bodo kmalu lahko spet začeli organizirati poroke. Zanimanja je namreč vseeno veliko.
Lotil se je spomladanskega opravila. FOTOGRAFIJI: OSEBNI ARHIV
Lotil se je spomladanskega opravila. FOTOGRAFIJI: OSEBNI ARHIV

»Termine v obeh Skednjih imamo za letošnjo sezono razprodane, kar je razveseljivo. Žal bo treba nekaj majskih prestaviti na poznejše mesece, tako da se bodo poroke odvijale ob petkih in sobotah,« pove Jani, ki kljub temu, da s svojo skupino ne nastopa, pridno vadi. »Kar prek spleta in s pomočjo aplikacij, s katerimi se vidimo in slišimo,« pravi. Ta oblika je zanje nova, a praktična. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije