Najprej v spletno šolo, nato na kosilnico

Pevka ima bolj umirjen, a še vedno razgiban vsakdan. Brigita Šuler kljub krizi pripravlja novo skladbo.
Fotografija: Na njej je videti zelo domača. FOTO: OSEBNI ARHIV
Odpri galerijo
Na njej je videti zelo domača. FOTO: OSEBNI ARHIV

Epidemija koronavirusa je večini korenito spremenila ritem in način življenja. Podobno se godi priljubljeni glasbenici Brigiti Šuler, ki še vedno počne stvari kot doslej, le da malce drugače. Epidemija je zelo zanimiv čas, ki ji bo nedvomno ostal v spominu in prinaša ter bo še prinesel tudi veliko negativnih posledic.
Dolgčas ji ni, a močno pogreša odre. FOTO: LJUBO VUKELIČ
Dolgčas ji ni, a močno pogreša odre. FOTO: LJUBO VUKELIČ

»Glede na to, da sem poleg petja, ki ga lahko zdaj žal prakticiram zgolj doma, zaposlena tudi kot učiteljica klavirja na Glasbeni šoli Litija Šmartno, sem kar polno zaposlena. Vsak dan, normalno po urniku, se na viberju povežem s svojimi učenci in imamo pouk na daljavo. Za zdaj vse dobro teče že cela dva meseca in ugotavljam, da večina še bolj pridno in motivirano vadi kot v normalnih razmerah. Predvsem se jim zdi tak način dela zabaven. Sicer pa moje učence in sodelavce že močno pogrešam in vesela sem, da gremo 18. maja spet v šolo,« pravi Brigita, ki se je morala privaditi na povsem nov vsakdan.

»Prej sem bila kar naprej na poti, celo za v službo sem porabila dve uri vožnje na dan. Po navadi sem delovne dneve povsem zapolnila še s kakšnimi obveznostmi, ki se tičejo moje pevske kariere s postanki v Ljubljani. Zdaj imam več prostega časa za rekreacijo, kuhanje, vrtičkanje in predvsem stvari, za katere mi ga je prej zmanjkalo, kot je na primer redna košnja trave in uživanje na vikendu,« pravi pevka. Čeprav je estradnica, o katerih ima večina ljudi posebno sliko in mnenje, poprime tudi za dela, ki veljajo za bolj moška. Košnja je denimo eno od njih. Če ima čas, na kosilnico sede sama in pokosi travo okoli vikenda, čeprav te ni ravno malo.


»Uživam pri drugačnem delu oziroma delu, ki se ga lotim manj pogosto zaradi časovne stiske in drugih stvari. Pa še na svežem zraku na podeželju sem, kar mi prija in koristi. Tako da mi ni prav nič odveč ali težko,« še pove Brigita, ki spada med tiste ljudi, ki omejitev zaradi koronavirusa ne jemljejo kot nekaj slabega, saj verjame, da bi bilo res hudo, če ukrepov ne bi upoštevali. »Zdi se mi, da smo vsi skupaj prav potrebovali čas zase, za svoje družine, in smo v tej situaciji lahko odkrili, kaj v življenju je res pomembno. Seveda pogrešam druženje in obiske prijateljev, nastope, delovne vikende, polne razburljive akcije ... A žal kaže, da bo tudi na področju koncertov oziroma nastopanja letos bolj žalostno. Vseeno nameravam v kratkem posneti novo pesem, ki jo imam že nekaj časa pripravljeno. Na srečo imam glasbeni studio, aranžerja in tonskega mojstra in seveda, kar je najpomembneje v vseh pogledih, mojega čudovitega partnerja Maksa kar doma,« je hvaležna pevka, ki redno sedi tudi za mikrofonom radijske postaje Radio Brežice EU, ki ga imata z možem.

»Sočustvujem z vsemi, ki nimajo take službe kot jaz, da bi jo lahko opravljali od doma, ali so celo ostali brez zaposlitve, in še bolj z vsemi tistimi, ki jim je virus vzel najdražje. To je zares hudo,« še pove za konec. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije