SLOVENSKI POZDRAV - DOMA

Na zaslone se vrača Darja Gajšek

Nova, nekoliko prilagojena oddaja Slovenski pozdrav – doma skrbi za razvedrilo. V tokratni bomo videli glasbene družine, v prihodnji bodo sodelovali gledalci.
Fotografija: Darja Gajšek bo nocoj z gledalci in gledalkami oddaje Slovenski pozdrav –doma. FOTO: ŽIGA CULIBERG
Odpri galerijo
Darja Gajšek bo nocoj z gledalci in gledalkami oddaje Slovenski pozdrav –doma. FOTO: ŽIGA CULIBERG

Nocoj bo na prvem programu TV Slovenija spet na sporedu oddaja Slovenski pozdrav – doma, ki je v času koronakrize nekoliko drugačna in prilagojena posebnim razmeram. Tako je ne vodita Blaž Švab, ki je tudi njen scenarist, in Darja Gajšek v paru, temveč vsak posebej.



Prejšnjo, premierno, je vodil Blaž, nocoj pa bo pred kamere spet stopila Darja, saj so ustvarjalci oddaje z urednikom Andrejem Hoferjem na čelu in odgovornim urednikom razvedrilnega programa TV Slovenija primorani spoštovati vse vladne uredbe. Darjo smo sicer videli že v prejšnji oddaji, a doma, na kavču, kjer je gledalcem in gledalkam zaigrala na harmoniko. Tokrat bo spet vzela v roke mikrofon in prevzela vajeti oddaje, v kateri bodo gledalci in gledalke spoznali veliko glasbenih družin.

Skupina Lenarti, v kateri igrajo sestra in dva brata, bo nastopila v Slovenskem pozdravu. FOTO: FACEBOOK
Skupina Lenarti, v kateri igrajo sestra in dva brata, bo nastopila v Slovenskem pozdravu. FOTO: FACEBOOK


Ena od njih bo družina Pušaver iz Makol, ki je zmagala v eni od prejšnjih sezon. Iz Liboj nam bo zapela in zaigrala družina Klinc Oset, peli in igrali nam bodo mladi Lenarti iz Tomažje vasi, Nuška Drašček, družina Volasko iz Rogatca, Il Divji iz Šmarja, tudi Alfija Nipiča bomo videli in slišali, pa mladega Jakoba Tojnka iz Frankolovega, prav tako zelo znano družino Frančič iz Šentjerneja, družino Hudnik iz Hruševa, Borisa Kopitarja iz Ihana, družino Potrebuješ iz Ljubljane ter družino Dorič-Vrhovnik s Hriba pri Kamniku. Videli in slišali bomo dva ansambla, in sicer Rosa iz Slovenj Gradca, ki letos praznuje 25 let delovanja, ter Vikend iz Velenja, prav poseben gost pa bo Andrej Bergant, edini še živeči član legendarnih Fantov s Praprotna.

Iz Šentjerneja se bo oglasila družina in Ansambel Frančič. FOTO: FACEBOOK
Iz Šentjerneja se bo oglasila družina in Ansambel Frančič. FOTO: FACEBOOK


Kot nam je povedal Blaž Švab, se že pripravljajo na naslednjo oddajo, v kateri bodo k sodelovanju povabili kar gledalce in gledalke. »Vabimo ljudi, ki bi se želeli komu javno zahvaliti za kakšno dobro delo ali gesto in jim v zahvalo podariti kakšno pesem, naj se doma posnamejo in nam pošljejo videoposnetek na slovenskipozdrav@rtvslo.si, zraven pa pripišejo, kdo in zakaj si po njihovem mnenju zasluži zahvalo. Dodajo naj skladbo, ki jo želijo podariti,« pove Švab.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije