JAVNA DRAŽBA

Mož znane Slovenke bi skoraj ostal brez stanovanja

Milan Lončina je med dolžniki, od katerih želijo upniki izterjati več kot milijon evrov. Njegova žena Lucienne je nekdanja žirantka šova Slovenija ima talent.
Fotografija: Svetlolasa in dokaj znana pianistka FOTO: Aleš Černivec
Odpri galerijo
Svetlolasa in dokaj znana pianistka FOTO: Aleš Černivec

Napovedane dražbe nepremičnine na prelepem s soncem obsijanem semedelskem hribu s še lepšim razgledom ni bilo. Edini lastnik stanovanja, ki naj bi novega lastnika iskalo na dražbi, je Milan Lončina. Gre za Primorcem dobro znanega podjetnika, ki pa ima še bolj znano ženo – Lucienne Lončina.

Zakonca Lončina FOTO: Govori.se.
Zakonca Lončina FOTO: Govori.se.

Svetlolasa in dokaj znana pianistka se je pred leti preizkusila tudi v vlogi žirantke v šovu Slovenija ima talent in se je izkazala za najbolj milo med žiranti, leta 2001 pa je bila v Københavnu na evrovizijskem odru, kjer je spremljala Nušo Derenda. Po podatkih Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes) ima prav na naslovu stanovanja, ki je bilo ponujeno javnosti, registriran s. p.
 

So se stvari uredile?


To nam je potrdil tudi Milan Lončina. Ko smo ga poklicali za komentar, nas je takoj opozoril, da je dražba njegovega stanovanja v Kopru preklicana, saj da so se stvari uredile (to smo preverili na sodišču in dobili potrditev, da je bila dražba preklicana). Prav tako je zanikal, da bi imel finančne težave. Iz objave sodišča, v kateri je bila napovedana dražba, pa je sicer razvidno, da je upnikov več, skupaj pa da želijo več kot milijon evrov – največji je Nova KBM.
 

Manj, kot je določila geodetska uprava


Triinpolsobno stanovanje, veliko 146 kvadratnih metrov (po 24 kvadratnih metrov sta velika terasa in parkirni prostor, kar pomeni, da je bivalne površine nekaj več kot 90 kvadratnih metrov), bi javnosti, če bi dražbo izvedli, ponudili po izklicni ceni 140.000 evrov, je razvidno iz sklica, ki ga je objavilo sodišče. To je precej manj, kot je določila geodetska uprava. Iz njihovih evidenc je razvidno, da so vrednost nepremičnine postavili pri nekaj več kot 211.000 evrih.


V evidencah smo opazili še, da ima samostojna podjetnica Lucienne priimek Lonchina, in ne Lončina kot njen mož. Vsekakor tujci tako zapisani priimek lažje izgovorijo, kar pri prepoznavnosti v tujini zagotovo vse prej kot škodi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije