PO 16 LETIH

Monika se je odselila. Je kriva nova ljubezen?

Objavljeno 12. september 2019 07.15 | Posodobljeno 12. september 2019 11.27 | Piše: Tomica Šuljić

Po 16 letih razhod med prvakom SNS in njegovo 30 let mlajšo ženo. Ta naj bi se pred kakšnim mesecem odselila v Črnuče.

Zmago Jelinčič Plemeniti in Monika Jelinčič že nekaj tednov ne živita več pod isto streho. FOTO: Matej Družnik
LJUBLJANA – V partnerskih odnosih so vzponi in padci; nekateri pari preživijo preizkušnje, drugi se ločijo. Prenekateri razhod preseneti ljudi – še posebno če v njih nastopajo znani Slovenci, ki so pred tem kazali idilično družinsko podobo. Podobno sta – od junija 2003, ko sta na ljubljanskem magistratu stopila v zakonski stan – kazala danes 71-letni Zmago Jelinčič Plemeniti, predsednik Slovenske nacionalne stranke, in njegova 30 let mlajša žena Monika Jelinčič, dekliško Zupanc. A minule dni se je kot blisk razširila novica, da je njunega razmerja konec, ločevala naj bi se tudi uradno. Ali je to res?

Počilo je poleti

Poklicali smo Zmaga Jelinčiča Plemenitega, ki je bil kratek. »Res je,« je odgovoril na vprašanje, ali sta se z ženo razšla, dodatnih podrobnosti pa ni želel razkrivati. Monika Jelinčič je bila bolj skrivnostna. »Kličete me na službeni telefon, to pa ni
image
Zmago Jelinčič Plemeniti in Monika Jelinčič že nekaj tednov ne živita več pod isto streho. FOTO: Matej Družnik
službena zadeva,« se je izgovorila ter naglo končala pogovor. Toda iz virov blizu (zdaj že bivšega) para smo izvedeli, da se je v resnici Monika odselila od Zmaga.

Po naših informacijah naj bi se odhod iz družinske hiše, v kateri sta bivala skupaj s svojima mladoletnima hčerama, zgodil konec julija oziroma avgusta. Takrat naj bi po 16 letih zakona Monika odšla in se odselila v Črnuče, kjer naj ne bi živela sama, ampak domnevno s svojim novim prijateljem, kot smo izvedeli iz dobro obveščenih krogov. Ali je prav zaradi slednjega zapustila Zmaga, ni znano oziroma potrjeno. Je pa znano, da bo ločevanje prineslo kar nekaj težav.

Prva bo nedvomno skrb za oba mladoletna otroka; za odgovor na vprašanji, kdo bo skrbel za obe hčeri in kdo bo plačeval preživnino, pa naj bi bil po naših podatkih vključen tudi pristojni center za socialno delo. Slednji naj bi razhajajočima se zakoncema pomagal do rešitve, ki bo najboljša za oba otroka. Precej burno zna biti tudi glede premoženja, ki ga ni malo; ob hiši v Ljubljani (ter v njej Jelinčičevih zbirkah kovancev, orožja, znamk in zemljevidov, med katerimi so tudi redkosti in dragocenosti) sta tukaj še prestižna parcela in na njej zgrajena hiša na slovenski obali, okoli katere je bilo v preteklosti prelitega nemalo črnila.

Je 13 vendarle bila nesrečna?

Spomnimo, po nakupu zemljišča v Semedeli se je Monika Jelinčič znašla pod drobnogledom dacarjev, ki jim je bilo sumljivo, da je njeno premoženje večje od prijavljenih dohodkov, zato so ji naročili plačilo dobrih 281.000 evrov davka. Jelinčičeva je takrat obrazložila, da ji je najprej 152.000 evrov, nato pa še 493 tisočakov podaril njen mož. Jelinčič je takrat izjavil: »Jaz sem dal ženi denar za parcelo. Če sva poročena, je to čisto logično.« Moniki Jelinčič so takrat naložili tudi visok davek, a bodo o tem odločali še enkrat. Ali bo Zmago Jelinčič zdaj zahteval vrnitev darila?
image
Ali bosta delila tudi Jelinčičeve slovite zbirke orožja, znamk in drugih starin? FOTO: Dejan Javornik

V preteklosti smo lahko prebrali precej podrobnosti iz zveze in zakona Jelinčičevih; Zmago naj bi Moniki neutrudno dvoril, jo peljal v Pariz ter omogočil prestižno poroko, na kateri so bili tudi zdajšnji predsednik države Borut Pahor in vrsta drugih pomembnežev. Ohcet je bila 13. junija, takrat je Monika Jelinčič pojasnila, da je trinajst njena srečna številka in tudi Zmagova, zato sta se odločila za ta datum. Življenje je na žalost obrnilo drugače. 
image
Hiša v Ljubljani. FOTO: Mavric Pivk


13. junija 2003 sta se poročila.
Kličete me na službeni telefon, to pa ni službena zadeva.
Povezane vsebine
Deli s prijatelji