SLOVO

Miša Molk se je z ganljivim zapisom poslovila od prijateljice

»Takrat je še upala. Malo pa jo je jezilo, da so se pojavili ti rižki.«
Fotografija: Miša Molk FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Miša Molk FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Pred dnevi je v 80. letu starosti umrla zdravnica in dolgoletna vodja slovenskega združenja za boj proti raku Europa Donna Mojca Senčar, ki jo bodo danes pospremili k večnemu počitku. Bila je velik človek in pomemben glas žensk z rakom, ki je tudi po upokojitvi svoje življenje posvetila detabuiziranju raka in evtanaziji.

Od nje se je z ganljivim zapisom danes poslovila tudi novinarka in voditeljica Miša Molk, ki se je spomnila trenutkov srečanj in spominov na Senčarjevo. »Brez sramu je sredi lokala, ko sva se pogovarjali za intervju, do vratu dvignila prelepo majčko /znala se je vedno tudi lepo obleči / in mi pokazala, kot je sama rekla 'male rižke, drobni riž', podkožne, tiste nesramne, ….že kaj….ki so se selile,… Veliko sva govorili o tem, ko sem jo med dvigom njene majčke videla povsem plosko, kako se s tem nosi. Seveda je drugače, mi je rekla, če izgubiš eno dojko, če izgubiš obe, se s tem več ne ukvarjaš. Kot tudi ne z barvo las. Meni je bila nadvse ljubka s sivimi, komaj pognanimi srebrnimi kodrci


Senčarjeva, ki bi letos dopolnila osemdeset let, je za rakom zbolela kmalu po svojem 40. letu. Po tem, ko je raka prvič premagala, pa se ji je 33 let po prvi diagnozi bolezen ponovila.

Od Mojce Senčar so se danes poslovili na Plečnikovih Žalah v Ljubljani.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije