ZA NAGRADO

Magic Aleksander je zabaval najboljše

Letos so šole na Celjskem zbrale kar 666 ton odpadnega papirja. Za nagrado ob razglasitvi najboljših jih je zabaval tudi priljubljeni čarodej.
Fotografija: Skupinska fotografija učencev šol, ki so zbrale največ odpadnega papirja. FOTO: Simbio
Odpri galerijo
Skupinska fotografija učencev šol, ki so zbrale največ odpadnega papirja. FOTO: Simbio

V tem šolskem letu so osnovne šole s Celjskega zbrale 666 ton odpadnega papirja, kar je šest ton več kot lani. To pa je tudi druga največja količina, zbrana v 21-letni zgodovini akcije. Na prvem mestu po količini zbranega papirja na učenca je znova celjska Osnovna šola Hudinja, med podružničnimi pa so bili najboljši učenci iz Socke. Kot je povedala Helena Kojnik iz podjetja Simbio, so bili prepričani, da bo letošnja akcija rekordna, a je maja, ko običajno zberejo največje količine, vsem ponagajalo vreme, šole pa so zato odvoz marsikje odpovedale. V povprečju je vsak učenec zmagovalne OŠ Hudinja prinesel kar 303 kilograme odpadnega papirja, skupaj so ga na tej šoli zbrali 148 ton. Drugo mesto je pripadlo OŠ Ljubečna, tretje pa OŠ Dobrna.
Magic Aleksander je bil za nagrado in je, kot vedno, navdušil. FOTO: Simbio
Magic Aleksander je bil za nagrado in je, kot vedno, navdušil. FOTO: Simbio
Med podružničnimi je zmagala Socka, kjer so zbrali 278 kilogramov papirja na učenca, skupaj pa dobrih devet ton. Drugi so bili učenci iz Trnave, tretji pa iz Letuša. Učenci vsako leto težko čakajo na zaključno prireditev, ki so jim jo letos pripravili na celjski tržnici. Tokrat je najboljše v zbiranju odpadnega papirja zabaval čarodej Magic Aleksander, in to z eko čarovnijami, otroci pa so se lahko preizkusili v raznih igricah, povezanih s papirjem. »Vsako leto se zelo veselim tega dogodka, saj vedno slišim zanimive zgodbe, od tega, kako se otroci povežejo s starejšimi, za katere je papir težak in jim ga pomagajo odnesti iz hiše, do tega, kako aktivirajo bližnje in daljno sorodstvo, da zberejo čim večje količine. Ne nazadnje šolam denar, zbran na ta način, pomaga pri reševanju socialne stiske otrok,« je ob razglasitvi povedal direktor družbe Simbio mag. Marko Zidanšek. In dodal, da je akcija v prvi vrsti namenjena ozaveščanju mladih, da je papir izjemno dragocena surovina. Družba Simbio je šolam za vsako tono odpadnega papirja nakazala 70 evrov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije