OKUSNA

Litijskim pevcem zadišala goveja juha

Fantje vokalne skupina Lipa so po naključju pristali na 1. festivalu goveje juhe. Vračali so se z nastopa, ko so na Vrhovem zagledali napis, da kuhajo juho.
Fotografija: Socialni demokrati imajo v Radečah in okolici močno zaledje, zato ni čudno, da so člani občinskega odbora SD sestavili ekipo, da je kuhala govejo juho. FOTOGRAFIJI: MOJCA MAROT
Odpri galerijo
Socialni demokrati imajo v Radečah in okolici močno zaledje, zato ni čudno, da so člani občinskega odbora SD sestavili ekipo, da je kuhala govejo juho. FOTOGRAFIJI: MOJCA MAROT

Minula sobota ni bila pretirano prijazna do organizatorjev različnih prireditev na prostem, saj so se morali marsikje umakniti dežnim kapljam. Muhasto vreme je načrte vsaj malce pokvarilo tudi Prosvetnemu društvu Vrhovo, eni od krajevnih skupnosti v občini Radeče v smeri Boštanja in Sevnice. Priredili so namreč prvi festival slovenske goveje juhe, kakršnega v Sloveniji še ni bilo.
Radeški poslanec v državnem zboru Matjaž Han med člani moške vokalne skupine Lipa
Radeški poslanec v državnem zboru Matjaž Han med člani moške vokalne skupine Lipa

Stojnice so nameravali postaviti na tamkajšnjem igrišču, a brez šotora je bilo to preveč tvegano, zato so se odločili, da jih razporedijo v dvorano gasilskega doma, kjer ima prostore poleg gasilcev tudi prosvetno društvo. Gasilci so imeli zaradi tega sicer nekaj več dela, saj poslopje stoji tik ob zelo prometni glavni cesti, zato so nenehno pazili na obiskovalce in promet, da ni bilo nesreče.

Mimo Vrhovega pa je pot vodila tudi mlade fante, pevce moške vokalne skupine Lipa iz Litije, ki so se vračali z enega od nastopov. Ko so zagledali napis, da tam poteka prvi festival goveje juhe, jim je ta seveda zadišala. Ustavili so se in povprašali, ali bi bil kakšen krožnik tudi zanje. Seveda so bili organizatorji takoj za to, da jim jo postrežejo, a brez t. i. blagovne menjave ni šlo.


»Vi boste eno zapeli, mi pa vam postrežemo najboljšo govejo juho,« je predlagal eden od kuharjev. Fantje so bili, kakopak, takoj za. Ubrano so zapeli, in to je slišal tudi radeški poslanec Matjaž Han ter fante nagovoril, zatem pa so bili deležni še pohvale in zahvale radeškega župana Tomaža Režuna.

Seveda pa ni ostalo zgolj pri eni pesmi, fantje so priredili kar mini koncert in tako še polepšali dan organizatorjem, ki bodo s festivalom verjetno vztrajali, saj je bil izjemno uspešen. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije