HAJNI

Kuža od hiše spravil računalnik

Hajni Blagne je novega postavil na višjo polico. Reksi odslej ne bo mogel več tacati po njem.
Fotografija: Odslej bo računalnik precej višje. FOTO: Osebni Arhiv
Odpri galerijo
Odslej bo računalnik precej višje. FOTO: Osebni Arhiv

Družba hišnih ljubljencev dokazano blagodejno vpliva na ljudi, v kar trdno verjame tudi Hajni Blagne. Se pa sem ter tja zgodi, da jo ljubljenci zagodejo. To se je zgodilo tudi Hajniju.
Odslej bo računalnik precej višje. FOTO: Osebni Arhiv
Odslej bo računalnik precej višje. FOTO: Osebni Arhiv

Nedavno je moral zamenjati računalnik. Kot pri tako rekoč vseh stvareh sodobnega življenja je ta pripomoček nepogrešljiv tudi pri Hajniju, in še tako odličen računalnik nekega dne zastara in ga je treba zamenjati. Hajnijev pa je v sicer zaslužen pokoj šel malce prej, kot je bilo pričakovano. »Invalidsko smo ga upokojili,« se pošali.

Menda je k predčasni upokojitvi pripomogel tudi Hajnijev hišni ljubljenec Reksi, a ni edini krivec. Glavni vzrok je odsotnost pogostejšega čiščenja strojne opreme. Ne glede na to, kako pogoste so čistilne akcije v naših domovih, se prah še isto sekundo ali dve pozneje nekako pritihotapi nazaj. V Hajnijevem primeru se je prahu pridružilo nekaj pasjih kocin. »V procesor in hladilnik je prišlo preveč nesnažnih delcev, tudi Reksijeve dlake, tako da sta se zamašila in računalnik ni več delal tako, kot bi moral. Začeli so odstopati kontakti,« doda.


Hajniju ni preostalo drugega, kot da nabavi nov računalnik. Tokrat je poleg praktičnega računalniškega znanja upošteval nekaj preprostih navodil, ki pripomorejo k daljši življenjski dobi in boljšemu delovanju. »V nasprotju s prejšnjim, ki sem ga zaradi večje praktičnosti in lažje uporabe imel bolj pri tleh, sem novega namestil na polico. Zdaj je višje, s čimer bo zajel veliko manj prahu in druge nesnage. Pa še Reksi ne bo mogel več 'tipkati' nanj,« pove. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije