GROZLJIVO SREČANJE

Ksenijo Benedetti zmerjal s pras***: Ubil te bom, ubil!

Benedettijeva je svoje srečanje opisala v kolumni.
Fotografija: Ksenija Benedetti je imela neljubo srečanje z brezdomcem. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Ksenija Benedetti je imela neljubo srečanje z brezdomcem. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Ksenija Benedetti je bila julija 2000 prvič imenovana za šefinjo Protokola Republike Slovenije. V osemnajstih letih njene kariere je postala sinonim za upoštevanje pravil in spoštovanje protokolov takih in drugačnih vrst. Prav zato je njeno nedavno srečanje z enim od lokalnih brezdomcev nanjo pustilo še večji pečat, ki ga je opisala v kolumni, ki jo redno piše za Primorske novice.

Benedettijeva je opisala srečanje z brezdomcem, ki jo je prosil za kakšen evro, ona pa je imela v denarnici le bankovec za 50 evrov in kovanec za en evro. Ker jo je tako milo, prosil mu je ponudila kovanec, moški pa s ponujenim ni bil zadovoljen in jo je začel grdo zmerjati. Ponudila mu je celo, da ga pospremi do bližnje trgovine in mu kupi sendvič, kar mu spet ni bilo po godu. »Prasica, pejdi v k…ac!« ji je zabrusil moški. Nad dogodkom, ki ga opisuje v svoji kolumni, je bila avtorica šokirana, in čeprav vedno z veseljem rada pomaga in podari kakšen evro ljudem v stiski, se njena dobrodelnost konča, ko se konča spoštovanje do nje. 

Z omenjenim moškim sta imela še kar nekaj srečanj in Benedettijeva mu je vedno povedala, da od nje ne bo dobil več miloščine, saj je njeno sočutje s svojim obnašanjem zapravil. Nedavno srečanje z njim pa jo je pustilo pod tako močnim vtisom, da je o tem napisala omenjeno kolumno. Ko je moškega znova srečala in ponovno zavrnila pomoč, se je postavil pred njo in ji celo grozil s smrtjo. Zrla naj bi si iz oči v oči, posredovali so celo mimoidoči. Dogodek je ni pustil ravnodušne, vendar je v svoji kolumni odločno zapisala, da se ne bo pustila ustrahovati in da je njeno sočutje do moškega popolnoma otopelo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije