MASTERCHEF

Krvavo v kuhinji, videla se je kost

»Kaj so to bikovi prašniki?« se je čudil Tomaž.
Fotografija: Špela, Tomaž in Maj so bili v modri skupini. FOTO: posnetek zaslona
Odpri galerijo
Špela, Tomaž in Maj so bili v modri skupini. FOTO: posnetek zaslona

V Masterchefu je ostalo le še šest tekmovalcev. Anže in Tomaž sta bila izbrana za vodji rdeče in modre skupine. Vse je bilo v njunih rokah, in to dobesedno: vsa navodila sta lahko predajala zgolj s pantomimo. Tudi sestavine za jedi, ki sta ju morala pripraviti ostala dva tekmovalca v skupini.
 
Anžetovo skupina je čakala priprava ocvrtih prašičjih možganov, krompirjeve solate z ribjimi ikrami, majonezo, ostrigino omako in limeto. Tomaževo skupino ps priprava pečenih bikovih prašnikov, krompirjevi kroketi s konopljinimi semeni, omaka z rdečo peso in brusnično marmelado ter brstični ohrovt.

»Kaj so to bikovi prašniki?« je zanimalo Tomaža. Bine mu je pojasnil, da gre za »jajčka«. Tomaž je priznal, da jih ni še nikoli jedel, prav tako Anže še nikoli ni jedel možganov. »Kar vse pojej, to je ocvrta pamet,« mu je dejal Bine.

Nista smela odpreti ust 

Anže si je zelo želel v skupino Sanjo, saj je vedel, da je že delala z možgani, in želja se mu je uresničila. Pridružil se jima je še Bojan, Špelo in Maja pa so sodniki dodelili Tomažu.
 
Glasovno komuniciranje vodij je bilo prepovedano, tudi ust nista smela odpirati. Tekmovalci pa so iz trgovine lahko prinesli samo en artikel. Za kuhanje so imeli na voljo 55 minut časa.
 
Sanja je zelo uspešno »brala« Anžetovo pantomimo. Bojan pa je bil poln adrenalina in je tekel po sestavine v trgovino, Sanja pa se je bala, da bo v svoji vnemi podrl steber in s tem balkon. Anže je pokazal Bojanu, da ga bo okoli 'kepe', ker je v svojem hitenju bil Sanji v napoto in je imel velike težave pri delanju majoneze. S Sanjo sta zamenjala vlogi in je ona delala majonezo, Bojan pa je sekljal čebulo in se pri tem urezal. »Sanji nisem pokazal, ker se je notri že kost videla, ker sem ga do kosti odbil«, je povedal Bojan in si dal rokavice na roke.
 
Rezanje čebule se je končalo krvavo. FOTO: posnetek zaslona
Rezanje čebule se je končalo krvavo. FOTO: posnetek zaslona

Sodniki so se dobro zabavali ob pantomimi in ugibanjih, še posebej, kako je Tomaž nakazal, naj uporabita konopljina semena in je oponašal kajenje marihuane. Tomaž je bil sprva nekoliko manj uspešen, a je modri skupini nato steklo in so delovali bolj mirno kot rdeči.
 
Krožnik rdečih je prejel solidne ocene sodnikov, ki pa so Bojanu nakazali, da bi ga na Anžetovem mestu poslali iz kuhinje, ker se je brezglavo podal v izziv.
 
Modri so se pohvalili, da ima njihov krožnik jajca. Bine jih je pred okušanjem posvaril, da utegnejo biti bikovi prašniki, ki jih je pripravljal Maj, surova. Bine jih je prerezal in zavrnil, da bi sodniki jed sploh pokusili. Zaradi bikovih prašnikov modrih so se rdeči uvrstili med top pet in šli na balkon. Za preostali dve prosti mesti se bodo tako potegovali Tomaž, Maj in Špela. Bojan pa bo moral izpolniti obljubo in se pobriti po glavi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije