NE ZMANJKA JIH

Kraljice in kralji slovenskega grmičevja

Enajst let je minilo od obiska angleške kraljice Elizabete II. v Sloveniji, pa nam kraljev in kraljic nikakor ne zmanjka.
Fotografija: Simona Weiss FOTO: K. E.
Odpri galerijo
Simona Weiss FOTO: K. E.

Enajst let je minilo od zgodovinskega tridnevnega obiska angleške kraljice Elizabete II. v Sloveniji. In od takrat spoznavamo številne slovenske kraljice in dive in sploh oh in ah predstavnike družabnega življenja.

Vinska kraljica Meta Frangež FOTO: POMURSKI SEJEM
Vinska kraljica Meta Frangež FOTO: POMURSKI SEJEM

Seveda je najbolj znana vinska kraljica Slovenije. Trenutna, triindvajseta, je Meta Frangež, doma iz Gornje Radgone. Okronala sta jo ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec in predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec. Mimogrede, kdo se še spomni prve vinske kraljice Lidije Mavretič iz Metlike?

In ker smo medena država, pač država, v kateri tečeta med in mleko, imamo tudi medeno kraljico. Aktualna, četrta po vrsti, je 24-letna Valentina Marinič, ki prihaja iz Seliščev pri Svetem Juriju ob Ščavnici. Je diplomirana ekonomistka ekonomsko-poslovne fakultete v Mariboru.

Medena kraljica Valentina Marinič FOTO: MED
Medena kraljica Valentina Marinič FOTO: MED

Zdi se, da v Sloveniji z lahkoto delimo naslove kraljic, div in podobne rojalistično-elitistične nazive. Včasih tudi po logiki, saj ni pomembno, kdo je, samo da je naš! Ampak to je že neka druga bulvarska zgodba.
V redakciji Nedeljskega Bulvarja smo sestavili približek seznama najaktualnejših kraljic in div slovenskega trenutka; nekaj malega z odrov, nekaj malega z družabnih omrežij.
 

Simona Weiss in Helena Blagne


Začeti moramo – razumljivo – z žal pokojno Simono Weiss, ki je med ljudmi veljala, in še velja, za kraljico slovenskih src. Weissova je posnela 20 albumov in več kot 200 pesmi, prodala pa je več kot pol milijona plošč in kaset.

Simona Weiss FOTO: K. E.
Simona Weiss FOTO: K. E.

Po izobrazbi je bila univerzitetna diplomirana psihologinja in je pomagala otrokom z avtističnimi motnjami. V 90. letih je v javnosti dobila vzdevek kraljica ljudskih src. Naziva ji ni še nihče prevzel. Vsaj na glasbeni sceni podalpske Slovenije.


Je pa res, da je bilo nekaj pomislekov, kako poimenovati Heleno Blagne. Če je Weissova kraljica, kaj je lahko Blagnetova? Merodajni trenutkologi so staknili glave in ji nadeli elitistični naziv – prva dama slovenske glasbe.

In ko smo že pri kraljih, nikakor ne smemo mimo slovenskega kralja instagrama.

Helena Blagne FOTO: MARKO FEIST
Helena Blagne FOTO: MARKO FEIST

Tak naziv so pripeli slovenskemu predsedniku Borutu Pahorju, ki pa v zadnjem času, kot opaža redakcija Nedeljskega Bulvarja, popušča in bi ga kaj kmalu lahko na prestolu zamenjal kateri drug slovenski politik.
 

Fitnes model in kraljica Odmevov


Ali pa Valerija Slapnik, fitnes model, ki jo na omrežjih spremlja skoraj sedemkrat več sledilcev kot predsednika Pahorja, ki ima po dosegljivih podatkih kakšnih 60.000 sledilcev.


No, imamo pa tudi kraljice in dame informativnih televizijskih programov. Že pred časom so nekateri mediji, zlasti s tako imenovane desne strani političnega prostora, okronali Rosvito Pesek za kraljico Odmevov. Naziva ni zanikala.

Spet drugi mediji so naziv prve dame informativnega programa – vendar na POP TV – dodelili zgovorni Primorki in ljubiteljici humorja Darji Zgonc. Tudi ona naziva še ni zanikala.

Nikakor pa ne smemo pozabiti tudi miss Zemlje. Gre za Danijelo Burjan, 23-letno Zrečanko, ki tudi poje. Skratka, ekološko ozaveščena miss Zemlje.


O preostalih kraljicah in kraljih, ki jih tokrat nenamenoma nismo omenili, pa kdaj drugič. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije