V FORMI

Košir se izgovarja na leta

A rezultat kaže, da nekdanji smučar še ni za staro šaro. S progo okoli Blejskega jezera je opravil v manj kot uri.
Fotografija: Jure Košir Instagram. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Jure Košir Instagram. FOTO: Instagram

Ko se teče okoli Blejskega jezera, ne gre brez stalnih udeležencev – in med njimi je Jure Košir. Nekateri tečejo za rezultate, drugi za družbo, največ pa je takih, ki 10 kilometrov okoli edinega slovenskega otočka oddelajo, da se lahko potem do ušes umažejo s kremnimi rezinami in prepustijo zabavi. Med tekaške žurerje se zagotovo uvršča tudi nekdanji smučarski as, ki je zdaj le še rekreativni in kolektivni športnik, saj se je v soboto na Nočni 10-ki izkazal tako pri teku kot pri zabavi. Kilometri so mu šli kar dobro od nog in kmalu je lahko s tekaškega preklopil na zabavni program.

​Joške v'n na oder, tekači pa na mize

Po nočnem teku namreč množico po podelitvi nagrad najboljšim tekačem vedno zabava ansambel Joške v'n, ki prisega le na slovenske zimzelene melodije, njihov repertoar pa zvesti udeleženci poznajo že na pamet. Prav tako vedo, da so klopi za plesanje, mize pa za izvajanje akrobacij in da se na žuru vztraja, dokler ne obupa harmonikar. Tega pravila se je skoraj v celoti držal tudi Košir, ki je na zabavi vztrajal vse do konca – no, vsaj uradnega. Ko so ga na družabnem omrežju, kjer je ponosno objavil fotografijo iz cilja, zbodli, da ob dveh zjutraj se pa vendarle še ne gre domov, je odvrnil: »Saj pravim, staramo se!«

Podobno je svojo formo z leti zagovarjal pri smučarskem kolegu Roku Perku, ki ga je bolj kot čas zabave zanimalo, v koliko minutah je opravil s progo. Diplomatsko mu je odgovoril, da FIS-točk ni popravil, saj je imel preveč zaostanka. No, najpomembneje je, da ni odstopil, bi si mislili v nekdanjih smučarskih časih. Ob pogledu na uradne rezultate, kjer piše, da je 10 kilometrov tekel nekaj sekund manj kot uro, pa lahko rečemo, da Košir vendarle še ni tako za staro šaro, kot si misli. Morda to zanj ni najboljši rezultat, saj je bil pred leti hitrejši, a dosegel je boljši čas kot lani, ko sta s sinom Jalnom progo premagala v uri in šestih minutah. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije