ZAHTEVA PLAČILO

Košarkarski reprezentant pred sodnico

Objavljeno 10. julij 2018 10.05 | Posodobljeno 12. julij 2018 10.11 | Piše: N. U. B.
Goran Jurak nad KK Zlatorog. Vzrok: neporavnane obveznosti in predčasna prekinitev pogodbe.
Goran Jurak v akciji FOTO: Jure Eržen
Za danes je na okrožnem sodišču v Celju napovedana obravnava v tožbi nekdanjega košarkarskega reprezentanta Gorana Juraka, ki od Košarkarskega kluba Zlatorog terja 60.000 evrov, primer vodi sodnica Maja Turnšek Mesarič. Mimogrede: en poravnalni narok je pred časom že padel v vodo.

Jurak je tožbo zoper nekdanji klub vložil zaradi izplačila neporavnanih obveznosti in predčasne prekinitve pogodbe. V Laško se je celjski košarkar leta 2013 vrnil po enajstih letih in v njem nekaj časa ostal.

Od nekdanjih delodajalcev zahteva 60.000 evrov s pripadajočimi obrestmi; 41-letni dvometraš je že nekajkrat razočarano priznal, da v dolgoletni karieri v tujini nikoli ni imel težav z izplačili in da so tam zadeve veliko bolje urejene.

60.000 evrov zahteva košarkar.

Za člansko reprezentanco Slovenije je zbral 32 nastopov. Nastopal je na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, na evropskem prvenstvu na Švedskem in v Beogradu ter na svetovnem prvenstvu na Japonskem. Po svetovnem prvenstvu sta z Markom Miličem dobila srebrno žogo od Košarkarske zveze Slovenije in se reprezentančno upokojila.

Leta 2016 je Goran Jurak ustanovil menedžersko agencijo SPORT+ za najboljše slovenske košarkarje, ki jih zastopa po vsej Evropi.

V Ženevi je leta 2016 opravil mednarodni izpit za uradnega Fibinega agenta. 
Deli s prijatelji