ZAHTEVA PLAČILO

Košarkarski reprezentant pred sodnico

Goran Jurak nad KK Zlatorog. Vzrok: neporavnane obveznosti in predčasna prekinitev pogodbe.
Fotografija: Goran Jurak v akciji FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Goran Jurak v akciji FOTO: Jure Eržen

Za danes je na okrožnem sodišču v Celju napovedana obravnava v tožbi nekdanjega košarkarskega reprezentanta Gorana Juraka, ki od Košarkarskega kluba Zlatorog terja 60.000 evrov, primer vodi sodnica Maja Turnšek Mesarič. Mimogrede: en poravnalni narok je pred časom že padel v vodo.

Jurak je tožbo zoper nekdanji klub vložil zaradi izplačila neporavnanih obveznosti in predčasne prekinitve pogodbe. V Laško se je celjski košarkar leta 2013 vrnil po enajstih letih in v njem nekaj časa ostal.

Od nekdanjih delodajalcev zahteva 60.000 evrov s pripadajočimi obrestmi; 41-letni dvometraš je že nekajkrat razočarano priznal, da v dolgoletni karieri v tujini nikoli ni imel težav z izplačili in da so tam zadeve veliko bolje urejene.


Za člansko reprezentanco Slovenije je zbral 32 nastopov. Nastopal je na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, na evropskem prvenstvu na Švedskem in v Beogradu ter na svetovnem prvenstvu na Japonskem. Po svetovnem prvenstvu sta z Markom Miličem dobila srebrno žogo od Košarkarske zveze Slovenije in se reprezentančno upokojila.

Leta 2016 je Goran Jurak ustanovil menedžersko agencijo SPORT+ za najboljše slovenske košarkarje, ki jih zastopa po vsej Evropi.

V Ženevi je leta 2016 opravil mednarodni izpit za uradnega Fibinega agenta. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije