HALLELUKA

Korijeva pesem o Dončiću

Glasbenik bi bil vesel, če bi s košarkarjem skupaj zapela.
Fotografija: Tim Kores je spesnil HalleLuka. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Tim Kores je spesnil HalleLuka. FOTO: Jure Eržen

Med navijači slovenskega košarkarskega fenomena Luke Dončića je tudi Tim Kores - Kori. »Košarko sem vedno raje igral kot nogomet. Že v osnovni šoli, ko sem treniral. To je bil velik užitek. Spomnim se, da sem zadeval trojke kot po maslu. Ampak se vseeno pozna, če nekaj let ne igraš. Padeš ven, čeprav vedno ostanejo tiste osnove, tako kot bi vozil kolo,« pojasni glasbenik in radijski voditelj.

Dončićev veliki oboževalec je košarkarskemu mojstru posvetil glasbeno priredbo, po svoje je predelal legendarno klasično skladbo Hallelujah in jo poimenoval HalleLuka. »Dončić je en prav poseben slovenski ponos. Je mlad, uspešen, trdo dela, ima krasno dekle, ima milijone in vse, kar si vsakdo želi. Poleg tega na svetovnem zemljevidu uvršča Slovenijo, na kar smo lahko ponosni, zato si zasluži slovensko različico Hallelujah. Pesem je slavospev na zabaven način,« razkrije Kori.

Luka Dončić se je že odzval. Foto: AFP
Luka Dončić se je že odzval. Foto: AFP
In zakaj priredba te skladbe in ne, denimo, avtorska pesem o njem? »Ker Hallelujah že vsi poznajo, in ko so Američani naredili njihovo klubsko verzijo HalleLuka, sem si rekel, madonca, rabimo še slovensko! Zato sem hitro naredil nov dokument v wordu in začel pisati, kar mi je padlo na pamet. Po navadi hitro napišem, je pa čisto odvisno od inspiracije in trenutka: včasih napišem besedilo v 20 minutah, včasih pa v enem tednu. In ko je dobro, veš, da je dobro,« doda.


Zanimivo, da se Kori in Luka osebno ne poznata, le iz medijev oziroma posredno. Luka je na družabnih omrežjih že delil nekaj stvari, ki jih je Kori naredil oziroma spesnil za našo reprezentanco in zanj. »Zelo ga spoštujem. Zdi se mi fant na mestu, mislim, da je skuliran, to, kar počne, počne vrhunsko. Brez pameti in pravilnega načina bi težko gradil tako uspešno kariero, zato samo kapo dol. Predstavlja ideal, ki si ga vsakdo izmed nas želi. Je uspešen, mlad, zdrav, bogat, z lepo punco, hehe …« Za priredbo je posnel spot, v njem je oblečen v duhovnika in ima košarkarsko žogo. »Ideja, da se napravim v duhovnika, se mi je zdela dobra, tako malo za foro, kot se reče, malo pa zato, ker pesem Hallelujah sicer veliko prepevajo v cerkvah. Na šaljiv način sem hotel postati kul športni župnik, ki igra košarko,« razloži.

Na skladbo in spot se je Luka že odzval, Koriju je napisal »Zakon« in aplavz. Kori bo nadvse vesel tudi, če se bosta slišala in kakšno skupaj rekla o komadu, še bolj pa, če bi ga skupaj zapela v živo prek internetne povezave z Ameriko. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije