POČITNICE

Klemen Bučan je zbiratelj grških otokov

Priljubljeni voditelj je letoval že na svojem desetem grškem otoku; čast jubilejne destinacije je pripadla vetrovnemu Karpatosu
Fotografija: Klemen med telovadnim elementom. Foto: osebni arhiv
Odpri galerijo
Klemen med telovadnim elementom. Foto: osebni arhiv

Nekateri na počitnice hodijo vedno na isto mesto, drugi vsakič v drugo deželo, Klemen Bučan pa je nekje vmes. Redno počitnikuje v isti deželi, a vsakič drugje. Kot pravi, se je specializiral za zbiranje grških otokov. Letošnji dopust je tako okrogli, jubilejni, saj je v zbirki že deseti grški otok! Čast za prvo okroglo številko je pripadla otoku Karpatos.

»Zanimivo je, da sem ga izbral čisto po naključju, ker na tistem, ki je bil prva izbira, nisem več dobil dobre namestitve. Pa sem rekel, ah, pa naj bo, saj bo gotovo OK,« pravi. Otok je oba s partnerico navdušil, saj se je izkazalo, da je točno to, kar sta od dopusta pričakovala. »Mir, lepe plaže, čisto morje in dobra hrana. Popolno! Moram reči, da me je otok zelo pozitivno presenetil, saj še ni prenatrpan s turisti, komercialnimi trgovinami in glasno glasbo. Lahko bi rekel, da je kar malo penzionističen. V pozitivnem smislu, če seveda nisi srfar in ne uživaš na vodi, za kar je prav tako vrhunski,« opisuje.

Najljubša plaža s kristalno vodo, kakršne v življenju še ni videl. Foto: osebni arhiv
Najljubša plaža s kristalno vodo, kakršne v življenju še ni videl. Foto: osebni arhiv


Prav to jima trenutno tudi najbolj ustreza, saj se par pripravlja na starševstvo, Klemen bo prvič očka. Zato je mir z ne preveč turistične gneče idealen za oba, predvsem seveda za bodočo mamico. Ta je čez dan večino časa prebila v prijetni senci, tudi za fotografiranje ji je trenutno bolj malo mar. Zato pa je kljub vročini toliko bolj, kar za oba, poskočen skorajšnji očka. »Ah, nisem se ravno pretegnil, ker je vendarle pasje vroče, malo pa sem za raztezanje vseeno poskrbel. Ker sem shujšal, sem ugotovil, da spet zmorem nekaj, kar sem zelo rad počel kot najstnik, namreč telovadbo, hehe. In ponosen na to sem pozo s fotografije skromno poimenoval kar po sebi,« doda. Na instagramu je objavil tudi nekaj slik, zaradi katerih se je nekaj prijateljev prav tako odločilo za dopust tam. »In prav vsi so mi bili hvaležni!« zagotavlja.



Sicer pa paru letošnji poletni dopust ne bo ostal v spominu zaradi maminega počivanja ali očkove telovadbe, ampak kot zadnji tako imenovani samski. Na naslednjem bodo namreč prvič že trije. »Ali pa morebiti štirje? Saj ne veva, ali bo dojenček eden ali morda dva, trije … hehe,« se namuzne Klemen.

Do mesteca Olympos je poldruga ura vožnje po ovinkih, nagrada pa pravljični pogled. Foto: osebni arhiv
Do mesteca Olympos je poldruga ura vožnje po ovinkih, nagrada pa pravljični pogled. Foto: osebni arhiv

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije