EMA 2019

Katastrofa na Evroviziji? Tako Sloveniji kažejo stavnice

Najboljši obeti za Rusijo in Švedsko, ki pa svojega predstavnika sploh še ni izbrala.
Fotografija: Nekateri so njun nastop na Emi raztrgali, a na stavnicah jima ne kaže tako slabo. FOTO: RTV Slovenija
Odpri galerijo
Nekateri so njun nastop na Emi raztrgali, a na stavnicah jima ne kaže tako slabo. FOTO: RTV Slovenija

Tudi letos je izbor Ema v Sloveniji dvignil nemalo prahu, zmagovalna pesem Sebi Zale Kralj in Gašperja Šantla pa je razdelila javnost. Nekaterim je pesem všeč, malo manj pa »medel« nastop izvajalcev. Tako sta po slovenskih predstavnikih, ki bosta našo državo nastopala na Evroviziji maja v Izraelu, udarila duo Toy in Goy. Komentatorja vseh pesmi sta pesem Sebi celo uvrstila na zadnje mesto, a pogled na stavnice pokaže, da vendarle ni tako hudo.

V Izraelu bo maja svoje države zastopalo 42 izvajalcev, zaradi odstopa Bolgarije eden manj kot lani. Prvi polfinalni večer bo 14. maja, drugi polfinale bo dva dni kasneje, veliki finale pa 18. maja. Slovenijo je žreb uvrstil v prvi polfinalni večer, ko bosta Zala in Gašper nastopila kot deveta. V polfinalu se bo 36 držav potegovalo za 20 mest v finalu, kjer ima nastop poleg gostiteljice Izraela zagotovljenih še »pet velikih«, in sicer Francija, Nemčija, Italija, Španija in Velika Britanija.

Nismo zadnji

Lani je Lei Sirk uspel preboj v veliki finale, letos pa ne kaže tako dobro. Na spletni strani Eurovisonworld, kjer so zbrali (neuradne) izide več stavnic, je Slovenija trenutno z enoodstotno možnostjo zmage na 27. mestu, torej na prvem mestu, ki ne vodi več v finale. Še nekoliko slabša je uvrstitev Slovenije na spletni strani Oddschecker, kjer so prav tako zbrane razvrstitve po več stavnicah, kjer sta naša izvajalca na 29. mestu, torej tik za finalom, a nikakor na zadnjem mestu.

Stavnice sicer največ možnosti za uspeh kažejo Rusiji (na tekmovanje bo poslala Sergeja Lazareva), Švedski (čeprav bodo tam predstavnika izbrali šele 9. marca), Italiji, Ukrajini in Nizozemski.

Sergej Lazarev je bil favorit za zmago že leta 2016, a je na koncu s pesmijo You Are The Only One zasedel tretje mesto:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije