Kakšen boj! Zmagovalca Kmetije kar dva, to bosta storila z denarjem

Za 50.000 evrov sta se pomerila Jan Klobasa in Luka Lampret.
Fotografija: Zmagovalca Kmetije 2019 Jan in Tilen Klobasa. FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Zmagovalca Kmetije 2019 Jan in Tilen Klobasa. FOTO: Osebni arhiv

V zadnji oddaji letošnje Kmetije se bosta za naziv zmagovalca in 50.000 evrov pomerila Jan Klobasa in Luka Lampret. Po težkih preizkušnjah in preobratih je na zmagovalno stopničko uspelo stopiti 21-letnemu Janu, ki je na Kmetijo prišel s svojim bratom dvojčkom Tilnom. Zmagala sta dvojčka Klobasa, ki sta veljala za uigran in taktično dodelan tandem. »Vse se da, če se hoče. Nič ni pretežko. Zame so vsi zmagovalci, ki so vstopili na posestvo. Hvala, da sem dobil možnost drugič vstopiti na Kmetijo in zmagati« je bil jasen Jan po koncu Kmetije.


Kaj bosta storila z denarjem?


Jan in Tilen sta bila priljubljena, a tudi pograjana. FOTO: Oste Bakal
Jan in Tilen sta bila priljubljena, a tudi pograjana. FOTO: Oste Bakal
Za dvojčka je od začetka oddaje veljalo, da predstavljata eno osebo – v primeru poraza bi izpadla oba, ker pa je v finalu zmagal Jan, pomeni, da sta tudi zmagala oba. A to ne pomeni, da se podvoji tudi nagrada. Ta ostaja 50.000 evrov, ki si jo bosta razdelila. Kot sta dejala za Suzy, bosta z nagrado razveselila svojo družino. »Mamico in babico bova peljala na oddih ali pa jima bova kupila tisto, kar se bosta izbrali. Smo namreč zelo povezana družina in čuvamo drug drugega.« Pri tem sta poudarila, da denarja ne bosta nespametno zapravila.


Člani porote so se odločili, kako bo finale potekal


Tekmovalci letošnje Kmetije so se odločili v kakšnem vrstnem redu bo potekal boj med superfinalistoma. Odločili so se za spretnost, nato moč in na koncu, če bi bil rezultat izenačen, še znanje.

Janu je uspelo prvemu sestaviti napis Kmetija. FOTO: 24ur
Janu je uspelo prvemu sestaviti napis Kmetija. FOTO: 24ur
Jan in Luka sta si od samega začetka Kmetije pred dvema mesecema želela, da bi skupaj nastopila v finalni areni. Želja se jima je uresničila, pred bojem pa sta povedala, da bosta čustva izklopila in v finalu dala vse od sebe, da zmagata. »V igri ni prostora za čustva,« je bil jasen Jan.


Prvi dvoboj: Črka na črko


Najprej sta morala razvozlati vrv, na kateri je na samem vrhu visel ključ. Z njim je bilo treba odkleniti skrinjo na drugi strani arene. V skrinji so bile deske, s pomočjo katerih sta morala sestaviti pravilno besedo. Janu je uspelo prvemu sestaviti napis Kmetija, a boj je bil vseskozi izenačen.


Proslava v Baru Marjanca v Gornji Radgoni. FOTO: Oste Bakal
Proslava v Baru Marjanca v Gornji Radgoni. FOTO: Oste Bakal
Drugi dvoboj: Piramida zmage


Superfinalista sta bila privezana za steber, kjer je bil tudi ključ do ključavnice, ki odklepa sedem, z verigo povezanih pnevmatik. Najprej sta morala z verigo povleči vse pnevmatike do stebra, nato osvoboditi sebe in v zadnji stopnji iz pnevmatik sestaviti piramido. Boj je bil izjemno napet, a na koncu je tudi drugi dvoboj pripadel Janu in s tem končna zmaga!

Dvojčka sta zmago proslavila v domači Gornji Radgoni ob spremljanju finalne oddaje, ki je bila posneta že pred časom. Družba se je dobila v Baru Marjanca v Gornji Radgoni, kjer je zaposlena mama Marjana. Zabave so se udeležili tudi babica Silva in nogometni kolegi dvojčkov.

Jutri boste na spletni strani Slovenskih novic lahko prebrali daljši intervju z zmagovalcem letošnje kmetije Janom Klobaso. Dobrodošli na naši spletni strani.

Preberite še:

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije