Jelko Kacin napovedal dobre novice, sam bo šel na Krk

Kacin je govoril o tem, ali bomo letos dopustovali na Hrvaškem.
Fotografija: Jelko Kacin v šovu Denisa Avdića. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Jelko Kacin v šovu Denisa Avdića. FOTO: Zaslonski posnetek

Denis Avdić je v svoji jutranji oddaji gostil uradnega vladnega govornika Jelka Kacina, ki je napovedal, da nam bo vlada danes sporočila novice, ki nas bodo razveselile, jutrišnje pa še bolj. »Kdaj veste, ali bo pred vami dober ali slab dan?« je vprašal Avdić.

»Današnji dan bo zelo dober, ker imamo vedno kakšen dan predigre za vsak dan,« je odgovoril Kacin ter nasmejal Avdića in Anjo Ramšak. Odgovoril je tudi na vprašanje, kako se razume s premierjem Janezom Janšo, o katerem je v preteklosti povedal marsikatero zelo kritično. »Če moraš veslati v isto smer, pač veslaš v isto smer, se razumeš.« Težje vprašanje je bilo, kateri od doslej sprejetih ukrepov mu gre najbolj na živce. »Najbolj mi gredo na živce ukrepi, zaradi katerih sem ob pomanjkanje spanca. Čakam en cel vikend, ko bom lahko dva dni sam s sabo in bom lahko spal, ko me ne bodo zbujali sredi noči, ko grem lahko teč, kadar želim …« Nato pa je vskočila Anja z vprašanjem, kdaj načrtuje, da bi se lahko zgodil tak konec tedna (to bi pomenilo, da so ukrepi za omejitev širitve novega koronavirusa ublaženi). »Tega še ne planiram, mislim pa, da mi bo uspelo v kakšnem mesecu.«

Razkril, kdaj bi šli lahko na dopust na Hrvaško

Prva stvar, ki jo bo Kacin naredil, ko bo vsega konec, je, da bo odšel na Krk. Avdića je zanimalo, ali gresta tja skupaj, predvsem pa, kdaj gresta. Kacin je na to odgovoril, da mu bo sporočil dva dni prej, je pa razkril, da na Krku sicer preživi, kolikor se le da, veliko časa.

Avdića je zanimalo še, ali bomo Slovenci letos preživljali dopust na Hrvaškem? »Mogoče v osmem mesecu, če hočemo to zadevo zatreti, potem moramo sami pri sebi razčistiti nekatere stvari. Boljše je počakati kakšen mesec ali dva – ali pa leto dni – in potem normalno zadihati.« Z zadnjim delom odgovora voditelja nista bila najzadovoljnejša in sta v smehu gostu zagrozila, da bosta vrata zaklenila in ga ne bosta spustila ven.

'Namočil' Pahorja

Včeraj so slovensko javnost razburili prizori blizu meje s Hrvaško, kjer so si stanje ogledovali notranji minister Aleš Hojs, obrambni minister Matej Tonin in predsednik države Borut Pahor, pri tem pa se s svojim spremstvom niso držali primerne razdalje drug do drugega, prav tako pa niso nosili nikakršne zaščitne opreme.

Ali bo Kacin kaj okregal ministra, ker se nista držala pravil, o katerih on sam tako pogosto podučuje Slovence? »Jaz ju nimam kaj kregati, oba sta mlajša od mene, jaz ne morem biti nadškof, ki ju bo karal ali spovedoval zaradi kaj takega. Včeraj so se gibali ob reki Kolpi in to človeku, ki je ujet v mestu, da krila – in potem se gibljejo malo hitreje in malo bolj skupaj. Ampak mislim, da se nihče ni okužil, da ni nikogar treba poslati na jemanje brisa. Nekaj, kar se vidi na sliki blizu, v življenju ni tako blizu, mogoče ...« Avdić je nato ta monolog prekinil in rekel, da mu ni treba iskati izgovorov, nakar je Kacin 'namočil' predsednika: »Gospoda ministra sta se prilagodila predsedniku države in zdaj so vsi trije nesrečni.«
 
Kaj razveseljivega nam bo sporočila vlada, smo izvedeli na tiskovni konferenci, ki jo je vodil Kacin, notranji minister Aleš Hojs pa je nekoliko podrobneje pojasnil sredino odločitev vlade o sprostitvi nekaterih ukrepov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije