PIVO IN CVETJE

Jasna Kuljaj zapela z Avseniki

Objavljeno 19. julij 2019 10.01 | Posodobljeno 19. julij 2019 10.01 | Piše: Mojca Marot

Tudi letošnji festival Pivo in cvetje je navdušil, publike ni zmotil niti dež. Na štirih odrih za zabavo štiri dni skrbelo več kot 60 vrhunskih glasbenikov.

Jasna Kuljaj je bila štiri dni v družbi Zlatoroga Zlatka. FOTO: Arhiv Pivo In Cvetje
Pa je mimo še en festival Pivo in cvetje, tokrat 55. po vrsti, ki je še enkrat dokazal, da glasbe pri nas nikoli ni preveč, oboževalci pa svojim idolom radi sledijo in se zabavajo pod odri, na katerih skrbijo za zabavo.
image
Ansambel Saša Avsenika med cvetjem FOTOGRAFIJE: Arhiv Pivo In Cvetje

Letos se je bilo mnogim kar težko odločiti, na katerem prizorišču bi ostali dlje, saj so tiste, ki jih bolj mikajo ritmi narodno-zabavne glasbe, zabavali Veseli svatje in vrhunski Ansambel Saša Avsenika. In oboževalcem njihove glasbe ni mogel do živega niti dež, ki je v petek zvečer sicer pregnal nekaj obiskovalcev, večina pa je vztrajala pod dežniki in uživala v legendarnih polkah in valčkih.
image
Kaja Humski in Jasna Kuljaj sta Avsenikovo Če vinček govori zapeli skupaj.

ASA so v Laško prišli s pevko Kajo Humski, na odru pa se ji je pri polki z naslovom Če vinček govori pridružila Jasna Kuljaj. In kakopak sta obe navdušili. Prvi, četrtkov večer, sta obiskovalce prav tako navdušili zapeljivo gibajoča Alice Francis in skupina Tabu, saj so Eva in fantje vrhunski profesionalci, ki se zavedajo, da je publiki z odra treba dati čisto vse. Eva pa je praznovala tudi rojstni dan.
image
Tudi šankrockovci so zažigali.

Da je gospod slovenske glasbe, je dokazal Magnifico, ki se prišteva med »balkance, čefurje, južnjake«, a njegovi nastopi dokazujejo, da je vse prej kot to. Ko so odprli prvi festivalski sodček, je vajeti v svoje roke vzela Tina Gorenjak in obiskovalce popeljala v Las Vegas, no, Laško Vegas, in v njem zapeljevala tri vrhunske pevce Uroša Periča, Omarja Naberja in Ota Pestnerja.

Navdušil je Jan Plestenjak, pa Goran Karan in skupina Šank Rock, ki je v Laškem stalnica, potem ko so se fantje pred leti prav v Laškem, na pobudo programskega direktorja festivala Pivo in cvetje Urbana Cente, spet zbrali in začrtali nadaljnjo glasbeno pot. Vseh glasbenikov je bilo res veliko in ni mogoče našteti vseh, a vsakdo je našel nekaj za svoj okus.
Do živega jim ni mogel niti dež.


Omenimo pa vsaj še člane skupine Help/Beatles TB, ki so prepričljiva alternativa nekdanjim legendarnim The Beatles, ki so skupno glasbeno pot sklenili že v začetku sedemdesetih. A imajo še danes veliko oboževalcev in navdušijo povsod, kjer koli se pojavijo. Tudi v Laškem so.
Deli s prijatelji