V BRUSLJU

Janša odpotoval v tujino: njegov pozdrav pove vse (VIDEO)

Na vrhu EU sta se srečala s Kurzem in se pozdravila intimneje kot z drugimi udeleženci.
Fotografija: Janša s Kurzem v severni steni Triglava. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Janša s Kurzem v severni steni Triglava. FOTO: Instagram

Slovenski premier Janez Janša se je udeležil izrednega vrha EU v Bruslju, na katerem so voditelji razpravljali o strateških odnosih s Turčijo, Kitajsko, Belorusijo, brexitu in svežnju za okrevanje. Janša je na srečanje prikorakal samozavestno, z roko v žepu, avstrijskemu kanclerju Sebastianu Kurzu pa je namenil prijateljski pozdrav.

Janša in Kurz v Bruslju. FOTO: Zaslonski posnetek
Janša in Kurz v Bruslju. FOTO: Zaslonski posnetek


Medtem ko se je Janša z zbranimi pozdravil s komolcem, sta si s Kurzem namenila tesnejši pozdrav. Namesto na komolec mu je Janša pest naslonil na nadlaht. Kurz se mu je priklonil in pozneje sta si izmenjala nekaj besed. Janša je nato sedel za mizo ob francoskem premierju Emannuelu Macronu.



Da si Janša in Kurz zaupata in imata tesne odnose, sta razkrila julija letos, ko sta v Bruselj odpotovala skupaj na zasebnem letalu, nato še v začetku septembra, ko sta v družbi drug drugega preživela lep dan v severni steni Triglava, kjer ju je menda lahko ovekovečil le avstrijski vladni fotograf. Takrat sta se zavzela za tesno sodelovanje pri zajezitvi epidemije in uskladila stališča do nekaterih evropskih vprašanj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije