NEFORMALNO SOOČENJE

Hladna prha za poslanko SD, kandidat Levice predčasno zapustil soočenje

To pa ni bilo prav nič kavalirsko.
Fotografija: Soočenje kandidatov za evropske volitve. FOTO: S. N.
Odpri galerijo
Soočenje kandidatov za evropske volitve. FOTO: S. N.

Na sedežu Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) je bila na deževno četrtkovo popoldne okrogla miza, na kateri so kandidati za evropske volitve predstavili svoja stališča in odgovarjali na vprašanja moderatorjev in občinstva. Debata je potekala tako, da je bilo najprej zastavljeno vprašanje, nato pa so nanj odgovorili vsi kandidati, eden za drugim. To je večinoma potekalo nemoteno, je pa prišlo do neprijetne situacije. 

Dame nimajo več prednosti?

Kandidat Levice je predčasno zapustil srečanje. FOTO: S. N.
Kandidat Levice je predčasno zapustil srečanje. FOTO: S. N.
Dominika Švarc Pipan (SD) je ravno odgovarjala na vprašanje, ki ga je zastavil moderator Janez Pergar, ko je doživela hladno prho. Kandidat Levice Sašo Slaček Brlek jo je namreč med govorom prekinil: »Ali lahko jaz najprej odgovorim?« Ob začudenem pogledu poslanke SD in njeni opazki, da pravilo »dame imajo prednost« očitno ne velja več, pa je pojasnil, da mora predčasno oditi in bi rad prej odgovoril na vprašanje. 

Ko je Slaček Brlek povedal svoje, je vstal in zapustil dvorano. Kandidat Levice pa ni bil edini, ki je predčasno zapustil dvorano. Po pičlih petih minutah razprave se je opravičil tudi Igor Šoltes, ki je moral prav tako oditi prej. Kljub temu da je moderatorka Romana Jordan že v začetku debate napovedala predčasne odhode kandidatov, začudenih pogledov ni manjkalo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije