Harmonikar in misica sta se ločila

Velenjčan, ki je izvedel prvi stand up s harmoniko na svetu, nič več poročen. Da je samski, je posredno in šaljivo razkril v nekaterih delih predstave.
Fotografija: Robert in Nina leta 2008, ko sta bila še srečna in zaljubljena. FOTO: MEDIASPEED.net
Odpri galerijo
Robert in Nina leta 2008, ko sta bila še srečna in zaljubljena. FOTO: MEDIASPEED.net

Razhodi in razveze danes niso nobena posebnost. Če partnerja spoznata, da preprosto nista več za skupaj, je ločitev edini izhod. Če to storita trezno in preudarno, ob tem pa znata tudi otrokom pojasniti, da se svet zaradi tega ne bo ustavil, je še bolje.

In tako se je, kot smo izvedeli, že lani ločil znani velenjski harmonikar in svetovni prvak v igranju na diatonično harmoniko Robert Goter. Da je samski in da se mora znajti pri določenih gospodinjskih opravilih, je kar sam razkril v svojem prvem stand upu s harmoniko na svetu, ki ga je razprodal v velenjskem Domu kulture.
Robert Goter, ko se je na njegovi roki še svetil poročni prstan. Tega je zdaj snel, saj je zakona z Nino konec. FOTO: OSEBNI ARHIV
Robert Goter, ko se je na njegovi roki še svetil poročni prstan. Tega je zdaj snel, saj je zakona z Nino konec. FOTO: OSEBNI ARHIV

Po premierni predstavi smo ga pobarali, ali kaj od tega, o čemer se je šalil, tudi drži. In bili kar malo šokirani, ko nam je priznal, da je od maja lani uradno ločen. Natanko po enajstih letih se je torej končala pravljica, za katero smo bili prepričani, da bo trajala večno. Maja 2014 je namreč Robert, po nekaj letih skupnega življenja, dahnil da izbranki, nekdanji miss Hawaiian Tropic Nini Stropnik, ki si je laskavi naziv leta 2006 delila s Sabino Mali.

Čeprav je do takrat trdil, da se nikoli ne bo poročil, se je očitno po tistem, ko je spoznal svetlolaso Nino, vse spremenilo. In prepričani smo bili, da se njuna pravljica ne bo nikoli končala. Še preden sta se poročila, pa sta se jima v zvezi rodila sinova Val in Žan Jan, ki sta na poročni dan s starši zakorakala pred matičarja. Poroka je odmevala v medijih, saj je mladoporočencema prišla zapet sama Helena Blagne. Svatje so prišli z vseh koncev Evrope, med njimi je bilo veliko glasbenikov.
V stand upu velenjski harmonikar duhoviči tudi na račun tega, da je spet samski. FOTO: DARKO OBRETAN
V stand upu velenjski harmonikar duhoviči tudi na račun tega, da je spet samski. FOTO: DARKO OBRETAN

»Imam najlepšo ženo na svetu,« je po poroki za oddajo O, ki je bila predvajana na Planet TV, dejal presrečni Robert. Ampak usoda je izbrala svojo pot, in kot nam je priznal, ga je ločitev prizadela, a zdaj, po nekaj mesecih, se že znajde pri gospodinjskih opravilih. Najbolj pa je vesel, da sta se z Nino o vsem pomembnem pogovorila trezno in preudarno. Tudi o vzgoji in varstvu sinov, ta sta nekaj časa pri mami, nekaj pri očetu. Takrat se ati zanju seveda še bolj potrudi in jima pripravi kaj okusnega za pod zob. Ko smo ga pobarali, ali išče novo, pa se je zgolj nasmehnil in pošalil, da išče, ampak harmoniko. Robertu namreč izdelujejo harmonike v odličnem družinskem podjetju v Italiji, trži pa jih pod lastno blagovno znamko.
 

Še vedno je v družbi misic


Robert kljub temu nima veliko prostega časa, saj še vedno poučuje harmoniko, le da si je zdaj učilnici uredil kar doma, v svoji hiši v Šentilju, učencev je namreč iz leta v leto več. Da je kljub nič kaj prijetni izkušnji še vedno rad v družbi misic, pa je dokazal na edinstvenem stand upu, ki se ga je lotil in mu je očitno uspel, saj je bil velenjski Dom kulture poln do zadnjega kotička.


Tudi pri tem projektu mu namreč družbo na odru dela miss, in sicer simpatična Lucija Potočnik, miss Universe 2016, ki je njegova asistentka. Robert v 90-minutni predstavi, za katero sta mu nekaj šal predlagala komik Uroš Kuzman ter Tomislav Vrlič, na oder povabi dva gosta, in sicer absolutnega avstrijskega državnega prvaka v igranju harmonike leta 2017 Geralda Stroisnika ter podprvaka v duo zasedbi Christopherja Edeggerja.

»Prvič sem na harmoniko zaigral svetovno uspešnico Michaela Jacksona z naslovom Billie Jean z moonwalkom. In s čelado demonstriral, kako je, ko igra nekdo, ki je brez posluha. In se seveda veliko šalil tudi na svoj račun,« pravi Robert, ki bo prvo ponovitev stand upa izvedel že 19. januarja v domači vasici Šentilj pri Velenju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije