TAJSKA

Glasbenik razkril: večina nosi masko

Damiano Roi, primorski glasbenik, ki domuje v Mariboru, je z ženo Petro odpotoval na 21-dnevno poročno potovanje na Tajsko, to so bile zanj prve letošnje počitnice.
Fotografija: Damianu in Petri v Bangkoku ni bil všeč promet, še manj pa zrak. Foto: osebni arhiv
Odpri galerijo
Damianu in Petri v Bangkoku ni bil všeč promet, še manj pa zrak. Foto: osebni arhiv

Damiano in Petra sta v Azijo odpotovala tik pred začetkom pomladi, saj zaradi klime to deželo priporočajo za obisk od novembra pa do konca februarja. »Dežja je malo, za nas Evropejce pa temperature znosne,« pravi Damiano. Deželo sta obiskala prvič, a se bosta še vrnila.
Primorec Damiano Maribora ne bi zamenjal za Bangkok. Foto: mediaspeed.net
Primorec Damiano Maribora ne bi zamenjal za Bangkok. Foto: mediaspeed.net

»Je zelo razgibana, z veliko novih stvari za raziskovanje in odkrivanje. Od njihove arhitekture, pragozdov in prometa v glavnem mestu Bangkok do prelepih otokov in kulinarike.«

Pot v Azijo je z letalom trajala 14 ur, a je bilo vredno potrpeti, pravita velika ljubitelja živali, ki jima je všeč, da je tudi Tajska začela upoštevati pravice živali. »Obiskala sva slonji naravni park na severu v Chiang Maiu, kjer je prekrasna narava. Tja pripeljejo poškodovane slone, jih pozdravijo in lepo skrbijo zanje. Prav tako pripeljejo mučene slone. Prizadevajo si, da jih ljudje ne bi jahali, ker gre prav tako za mučenje, čeprav navidezno močne živali so v resnici zelo občutljive. Mi smo jih lahko le hranili in občudovali v naravnem okolju, kar je popolnoma prav. Najmanj nama je bil všeč Bangkok s truščem in nasičenostjo z gostim prometom in zelo onesnaženim zrakom. Teden dni, preden sva prišla, je bila koncentracija nevarnih delcev v zraku tako močna, da je ljudem iz nosov in oči tekla kri. Večina nosi masko,« sta še vedno kar malce šokirana.


Zadnjih 10 dni sta preživela na prelepem otoku Krabi, v zasebnem zalivu Grand Beach Resort. Bilo je božansko, pravita v en glas. Ogledala sta si tudi vse znane otoke Phi Phi in plažo Maya Bay iz filma Leonarda Di Capria Plaža. Območje je trenutno zaradi onesnaženosti zaprto, tako da sta jo videla le s čolna.
Najlepše doživetje je bil obisk parka za rehabilitacijo slonov. Foto: osebni arhiv
Najlepše doživetje je bil obisk parka za rehabilitacijo slonov. Foto: osebni arhiv

Posebno doživetje pa se jima je pripetilo že prvi večer v Bangkoku. »V eni od restavracij na prostem za hotelom so naju vprašali, od kod sva, in sva povedala, nakar nama natakar odvrne, da je tudi njihov šef iz Slovenije. Ko sva čakala, da ga spoznava, sem stopil do glasbenikov, da naročim pesem za Petro. Med pogovorom sem omenil, da sem pevec, in hip nato sem že stal na odru in Petri zapel v duetu z njihovo pevko skladbo Andrea Bocellija in Celine Dion The Prayer. Pevka mi je nato še smeje rekla, da naj kar sam nadaljujem. Ampak sva izkoristila priložnost za druženje s šefom, ki je čisto pravi Štajerec,« še pravi Damiano.


Kljub čudovitim počitnicam pa na Tajskem ne bi stalno živela. »Maribor nama je neprimerljivo bližji,« pravita oba. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije