VELIK APLAVZ ZA POŽRTVOVALNOST

Ganjeni Avdić: Vse to bom nekoč govoril vnukom ...

Voditelji radijskih postaj so se pridružili pozivu Dela in v eter zaploskali požrtvovalnim Slovencem.
Fotografija: FOTO: Facebook
Odpri galerijo
FOTO: Facebook

Prvič v zgodovini Slovenije je več kot 30 radijskih postaj točno ob 10. uri v eter zaploskalo vsem, ki ta trenutek nesebično skrbijo za naše zdravje, zdravje najbolj ogroženih, naše osnovne potrebe, ažurno informiranje in naše varno okolje.

S tem so se pridružili akciji naše medijske hiše, kjer se je ploskanje s slovenskih domov v organizaciji Dela »Zaplokajmo v zahvalo« prvič slišalo že sredi marca, nato pa vsako sredo ob 18h.

»To so zdravniki, celotno medicinsko osebje in farmacevti, trgovci, policisti, gasilci, vozniki, novinarji, poštarji, taksisti, negovalci v domovih za starejše, varnostniki, vojaki, čistilci, komunalni delavci itn.,« je govoril voditelj Radia 1 Denis Avdić. S tem so se slovenske radijske postaje: Val 202 Radia Slovenija, Radio Center, Radio Aktual, Radio 1, Radio City, Radio Capris, Radio Ekspress, Radio Ognjišče in Radio Antena, Radio Kranj ter več kot 20 lokalnih radijskih postaj pridružile akciji Dela in združile moči za vse požrtvovalne državljane.

Naslednjič bomo ploskali 1. aprila. Svojo udeležbo lahko potrdite tudi vi v facebook skupini. 

»Nekoč bom to govoril vnukom ... da sem bil policaj in da sem delal na radiu,« je dejal in se zahvalil vsem, ki v teh dneh izpostavljajo sebe za dobro vseh ljudi. »Vsem bi se zahvalil z velikim aplavzom! /.../ Carji! Bravo!« 



Na omenjenem radiu so ob koncu zahvale poslušalcem namenili pesem Slovenija, moja dežela s konca osemdesetih let, ki sta jo zapela Oto Pestner in Nada Žgur z vokalno zasedbo Strune. »Moja dežela, to je njena lepota, moja dežela, mi smo njeni ljudje, lepota dežele je sloves njen, njeni ljudje, smo njeno ime, ponosno ime.«


Za velik aplavz poskrbeli tudi gasilci

Sinoči so v znak solidarnosti in podpore zdravstvene delavce infekcijske klinike v Ljubljani obiskali gasilci. Z glasnim ploskanjem ob svojih vozilih s prižganimi lučmi so se jim zahvalili za trud in delo, ki ga opravljajo v teh dneh.



 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije