OBETAVNI ŠPORTNIKI

FOTO: Znane Slovence ustavile obveznosti in poškodbe

Znani se spominjajo časov, ko so bili tudi sami obetavni športniki. Nekateri so svoje poslanstvo končali zaradi poškodb ali druge ljubezni.
Fotografija: Challe Salle je košarko opustil zaradi poškodbe. FOTO: FACEBOOK
Odpri galerijo
Challe Salle je košarko opustil zaradi poškodbe. FOTO: FACEBOOK

V duhu evropskega prvenstva v odbojki, na katerem so naši fantje blesteli, in vseh športnih dogodkov, ki so še pred nami, ter seveda novega filma Košarkar naj bo 2 smo pobrskali po arhivu in spominu ter našli znane slovenske obraze, ki so se nekoč resno in z vso vnemo ukvarjali s športom in bili predani treningom, vendar danes vzamejo žogo v roke le še za dušo.
Ana Praznik je raje kot rokomet izbrala glasbo. FOTO: POP TV
Ana Praznik je raje kot rokomet izbrala glasbo. FOTO: POP TV

Priljubljeni raper Zlatko Čordić prizna, da mu je nogomet zelo blizu, in se včasih pošali, da ga ima raje kot mamo. »Če si s Fužin, moraš znati igrati ali košarko ali nogomet. Na Fužinah smo vedno igrali nogomet, od jutra do večera,« pravi raper, ki je treniral na Slovanu. Tudi njegov glasbeni kolega Rok Terkaj, raper in tekstopisec, je kot otrok in tudi najstnik oboževal šport. A še preden je pri sedemnajstih letih stopil na pot glasbenega preigravanja z besedami, mu je kri po žilah poganjala strast do košarke.
Trkaj se še danes rad pomeri s prijatelji na košarkarskem igrišču. FOTO: FACEBOOK
Trkaj se še danes rad pomeri s prijatelji na košarkarskem igrišču. FOTO: FACEBOOK

Na košarkarskem igrišču se odlično znajde tudi nekdanji premier in politik Miro Cerar, ki je v mladosti košarko zelo resno jemal, in sicer je treniral pri klubu Slovan. Raper Challe Salle je kot otrok sanjal, da bi postal profesionalni košarkar. Kar enajst let je aktivno metal na koš, njegov soigralec pa je bil tudi Zoran Dragić. Žal mu je usoda prekrižala načrte, saj se je moral zaradi poškodbe posloviti od tega športa.

Matjaž Nemec je sprva sanjaril, da bi postal uspešen nogometaš, a so ga pota odpeljala v politiko. Da je timski človek, je spoznal med rednimi treningi, a jih je moral opustiti zaradi zapletenega odprtega zloma roke. Pevka in voditeljica Ana Praznik pravi, da je bil poleg petja v osnovni šoli velik del njenega življenja tudi rokomet, ki ga je resno trenirala, a se je morala pozneje zaradi preveč obveznosti odločiti za eno stvar, izbrala pa je glasbo.
Miro Cerar se odlično znajde na košarkarskem igrišču. FOTO: FACEBOOK
Miro Cerar se odlično znajde na košarkarskem igrišču. FOTO: FACEBOOK

Nina Pušlar je še danes zelo aktivna, tako znotraj dvorane kot zunaj nje. Po vseh koncertih in vsem, kar je povezano z njeno glasbeno potjo, zelo rada športa, toda pred petjem je bila njena prva velika ljubezen odbojka. To je oboževal tudi pevec Luka Basi, ki je bil dolga leta odbojkar in v mlajših selekcijah tudi član reprezentance. »Vesel in ponosen sem, da sta moja dva Korošca, s katerima sem nekoč igral odbojko, postala vrhunska športnika,« pravi Luka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije