POPRAVLJENI

FOTO: Slovenski zvezdniki, ki so v preteklosti zanemarjali zobe

To jih je pozneje zadelo kot bumerang.
Fotografija: Danes ima Zvezdana brezhiben nasmeh. FOTO: arhiv Novic
Odpri galerijo
Danes ima Zvezdana brezhiben nasmeh. FOTO: arhiv Novic

Svet estrade ne dopušča napak. V današnjih časih se vse bolj zavedamo lepega nasmeha in samozavesti, ki pride z njim, zato je tudi zobna estetika v zadnjih letih v vse večjem razcvetu. A lep nasmeh ni samo ogledalo naših zob, temveč tudi zdravja.

Tega se zavedajo tudi številni znani Slovenci, ki so ne glede na to, ali se pojavljajo na malih zaslonih ali glasbenih odrih, ves čas na očeh javnosti, in ravno zaradi tega jim ljudje, ki jih zvesto spremljajo, ne dopuščajo spodrsljajev, tudi če gre za en sam manjkajoč zob. Da je zobna bolečina huda stvar, ki zna precej dobro udariti po žepu, vedo povedati številni znani Slovenci, a se včasih tako zaradi zdravja kot zaradi videza splača potrpeti.
 

Neprijeten poseg


Igralka Zvezdana Mlakar je pred tremi leti spoznala, da zobje niso šala. Stvar je bila tako huda, da je morala na poseg, pri katerem so ji vstavili tri implantate. Ob tem je povedala, da se je počutila, kot bi ji popravljali motor v glavi, od bolečin pa ni mogla niti spati.

»Konkretno plačujem, ker nisem skrbela za svoje zobe. Ko pride čas in se zavemo napak, nam je vedno žal,« se je starih grehov pokesala Zvezdana, ki je zaradi bolečega zobovja celo okrevala v bolnišnici.
 

Žrtvovala je strupenega


Tanja Ribič ima danes bleščeče bel nasmeh, pred leti pa je morala za zdravje žrtvovati zob, ki ji je povzročal hude težave. Zagovornica zdravega življenja in prehrane je razkrila srhljivo izkušnjo, ki je dala marsikomu misliti. Pred leti jo je namreč bolel sklep pod desnim kazalcem. Bolečine so bile skoraj neznosne, zdravniki so tavali v temi, nato pa ji je neki gospod svetoval, naj si da izmeriti toksičnost v zobu.

Ta je bila visoka, zato se je Tanja odločila za odstranitev zoba. »Prst sem dobila nazaj. Za ceno strupenega zoba. Sploh ne vemo, kakšen vir toksinov je lahko mrtev zob,« nas je poučila igralka.
 

Ni jedel niti pil


Fredi Miler, glasbenik, ki slovi po unikatnem glasbenem slogu, je imel pred nekaj leti hude težave z zobmi. Ponagajali so mu kar štirje, in to v obliki granuloma. Vse to se je dogajalo pred Improvizijo 2013, kamor je bil povabljen kot častni gost.

Na dan prireditve bi moral na operacijo, a jo je prestavil. Zadeva je bila menda tako boleča, da Fredi ni mogel ne piti ne jesti, še usta je komajda odprl. Kljub temu je nastopil v Cankarjevem domu, saj je bila to zanj velika čast.
 

Manjkalo mu jih je pet


Nekdanji tekmovalec šova Big Brother Tomaž Cankar je imel pred nekaj leti močno načeto samozavest. Njegova ustna votlina je bila namreč prikrajšana za kar pet zob. Brez zadnjih je bil tako dolgo, da so sprednji spremenili položaj, prav tako se je Tomaž bal, da bi lahko ostal brez zobnih živcev. Na srečo se je dobro izteklo, Tomaž pa je po hudih bolečinah in številnih posegih začutil olajšanje in za nagrado dobil nasmeh, ki se ga ne bi sramovali niti hollywoodski zvezdniki. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije