ŽIVALSKI VRT

FOTO: Sebastian Cavazza se po novem druži s samcem

Ekipa, ki sinhronizira Levjega kralja, v živalskem vrtu. Še posebno navdušeni so bili nad živalmi, ki jih igrajo.
Fotografija: Sebastian Cavazza je z azijskim levom Maksimusom našel skupni jezik. FOTO: Matic Kremžar
Odpri galerijo
Sebastian Cavazza je z azijskim levom Maksimusom našel skupni jezik. FOTO: Matic Kremžar

Tako kot v Ameriki je posojanje glasu junakom risanke Levji kralj tudi pri nas velika čast, ki doleti samo najboljše. Ni namreč dovolj, da imaš prijeten glas in se znaš dobro vživeti v priljubljene risane junake. Večina sodelujočih mora tudi peti, zato je zelo pomembno, da so izurjeni na tem področju. In kdo pri nas sestavlja šopek najboljših? Levjemu očetu Mufasi je glas posodil igralec Sebastian Cavazza. Vsestransko nadarjeni Klemen Slakonja je surikata Timon, Igor Štamulak papagaj Zazu, Maja Založnik pa odrasla Nala – v ameriški verziji ji je glas posodila Beyonce. Imitator Tilen Artač nastopa v vlogi svinje bradavičarke Plumbe, v risanki pa prepeva tudi najbolj znano pesem Levjega kralja, Hakuna Matata. V ekipi je Alenka Tetičković, ki je glas posodila Shenzi. Levji kralj prihaja na spored kinematografov 18. julija.

Navdušeni nad originali

Ekipa si je še pred premiero risanke družno ogledala živali, ki jih upodabljajo v Levjem kralju v ljubljanskem živalskem vrtu. Cavazza je bil navdušen nad Maksimusom, azijskim levom, ki se je skupaj z levinjo Čajo ljubljanskemu živalskemu vrtu pridružil marca letos. Simpatija je bila vzajemna, še posebno ko je igralec desetletnega kraljevega mačka pocrkljal z mesnim priboljškom. Klemen Slakonja se je najdlje zadržal pri surikatah. Nad dejstvom, da je v vlogi ene od navihanih živalic, je navdušen. »Zelo rad se vživljam v like, ki so malo odpičeni. Zabavno je, ker nikoli ne veš, kaj te čaka v naslednji repliki,« je dejal.

Simba je Klemen

V vlogi odraslega Simbe v Levjem kralju nastopa Klemen Mramor, znan tudi kot pevec Clemens. »Ko sem izvedel, da bom Simba, sem bil navdušen. To je res velika čast, vesel sem, da sem del ekipe, ki je sinhronizirala ta krasni film, ki je tako realističen, da te kar preseneti. Komaj čakam premiero, ko bom končno lahko v celoti videl, kaj smo ustvarili,« ni skrival veselja. .

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije