SPOMINI

FOTO: Pahor »zaljubljen do ušes« v blondinko?

Borut Pahor je objavil skoraj 40 let staro fotografijo, ki je bila posneta v domači kuhinji.
Fotografija: Borut Pahor. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Borut Pahor. FOTO: Leon Vidic, Delo

Predsednika Slovenije Boruta Pahorja so te dni preplavili spomini na gimnazijska leta. Objavil je skoraj 40 let staro fotografijo, na kateri je s svojo mamo. Najstnik Borut je na fotografiji zatopljen v svoje misli. »Mama pripravlja večerjo in me 'kao' moti med učenjem. Kar ni bilo čisto res, ker sem bil takrat do ušes zaljubljen in sem itak mislil samo na punco,« je zapisal Pahor.


Če gre verjeti hitrim oziroma morda naglim izračunom, predsednik Pahor v gimnazijskih letih še ni mislil na svojo zdajšnjo partnerico Tanjo Pečar, s katero sta leta 2017 praznovala 30. obletnico partnerstva, kar pomeni, da sta se par od leta 1987, fotografija iz kuhinje pa je nastala približno leta 1980 ali kakšno leto pozneje.

Borut Pahor in Tanja Pečar. FOTO: Blaž Samec, Delo
Borut Pahor in Tanja Pečar. FOTO: Blaž Samec, Delo

Pahor je pred leti v eni od revij razkril, da je bila večina njegovih ljubezni blond, z izjemo Tanje, »ki je črna kot oglje«. Torej, ali je zaljubljenemu najstniku Pahorju po glavi hodila blondinka?

Našemu predsedniku pa dekleta, kot kaže, niso vzele vsega razuma, saj je se na koncu vendarle uspešno izšolal. Gimnazijo v Novi Gorici je dokončal leta 1983 in se še istega leta vpisal na takratno fakulteto za sociologijo, politične vede in novinarstvo, kjer je čez štiri leta, 1987, tudi diplomiral iz mednarodnih odnosov in za svojo diplomo prejel Prešernovo in Zoretovo nagrado.
 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije