INTERVJU

FOTO: Obupana Vesna: Joške nočejo splahneti, le povesile so se mi

Odločila se je za zmanjšanje prsi.
Fotografija: Vesna ima hude težave s prsmi. FOTO: osebni arhiv
Odpri galerijo
Vesna ima hude težave s prsmi. FOTO: osebni arhiv

Nekdanja tekmovalka resničnostnega šova The Biggest Loser Vesna Hojnik se bori s svojimi kilogrami tudi po tem, ko je iz šova izpadla. Trudi se na vso moč, a četudi se s trdim delom njena maščoba topi, ostaja ena težava, ki je nikakor ne more rešiti – prevelike prsi. »To lahko reši le estetski kirurg, drugače ne gre,« nam je zaupala 55-letna Vesna, ki prihaja iz okolice Ptuja.

Vesna je zaradi hudih življenjskih preizkušenj pridelala veliko kilogramov. FOTO: osebni arhiv, Bodylife
Vesna je zaradi hudih življenjskih preizkušenj pridelala veliko kilogramov. FOTO: osebni arhiv, Bodylife

V šov ste se prijavili zaradi prevelike teže. Koliko ste tehtali pred oddajo in koliko tehtate danes?
 
Pred oddajo sem tehtala 95 kilogramov, danes jih imam 82 in hujšam še naprej. Pri tem mi na vso moč pomagata moji veliki podpornici Tatjana Rutar iz podjetja Bodylife – vrata zdravja s Ptuja in moja osebna trenerka iz fitnes studia Fit 2000 Natalija Krajnc. Namreč ne gre le za hujšanje, ampak tudi za preoblikovanje telesa, kar mi zelo lepo uspeva.
 
Omenili ste, da vam težave povzročajo prevelike prsi. Kako se s tem soočate v vsakodnevnem življenju?
 
Težava s prevelikimi prsmi je neznosna in nepredstavljiva za mnoge. Težave imam pri nakupu nedrčkov, hkrati pa zaradi prevelikih prsi čutim bolečino v hrbtenici in ramah, pojavljajo se mi izpuščaji ... V vsakem primeru so prevelike za mojo postavo.

Vesna redno in vestno telovadi. FOTO: osebni arhiv, Fit 2000
Vesna redno in vestno telovadi. FOTO: osebni arhiv, Fit 2000

 Vam pri hujšanju in telovadbi prsi niso »splahnele«?
 
Čeprav se po navadi prsi pri hujšanju zmanjšajo, se to pri meni ni zgodilo. Zaradi izgube teže so se le nekoliko povesile.
 
Odločeni ste za operacijo prsi. Kako poteka poseg pri kirurgu?
 
Glede na to, da se s prevelikimi prsmi borim vsak dan, jih je iz zdravstvenih razlogov in z estetskega vidika smiselno zmanjšati s kirurškim posegom. Poseg se natančno načrtuje: opravijo se predoperativne meritve, saj je na tak način zagotovljeno, da so prsi po posegu lepše ter da so prsni bradavici in kolobarja na ustrezni višini. Pri operaciji, ki bo izvedena v splošni anesteziji, zdravnik odstrani odvečno tkivo dojk, prestavi kolobarja in bradavici na višjo pozicijo in ustrezno prilagodi kožo tako, da sta dojki primerne velikosti in čim bolj skladni s telesom. Glede velikosti pa se bom z estetskim kirurgom posvetovala pred samo operacijo, njegov nasvet pa bom, vsekakor, upoštevala.
 
Ste se o tem posvetovali tudi s strokovnjakom?
 
Že predhodno sem vedela, za koga se bom odločila – za Estetiko Nobilis in njihovega strokovnjaka s tega področja Mirana Križančiča. Oni so operirali tudi znano Slovenko Pio Filipčič.

Kolikšna je vaša številka nedrčka?
 
Moja trenutna številka je 90 F, ki je za mojo postavo zelo velika.

Hčerka Bernarda Hojnik, ki je nastopala v šovu Kmetija. FOTO: osebni arhiv
Hčerka Bernarda Hojnik, ki je nastopala v šovu Kmetija. FOTO: osebni arhiv

Iz šova ste izpadli prvi. Menite, da zaradi taktike sotekmovalcev, njihove tekmovalnosti ali je bilo z njihove strani vse korektno?
 
Res je, izpadla sem prva. Čeprav sem imela boljši procent kot 23-letna tekmovalka, so sotekmovalci kot najšibkejši člen izbrali mene. Čeprav sem trenirala z enakimi zmogljivostmi kot ostali sotekmovalci, so se verjetno tako odločili, ker sem bila najstarejša tekmovalka. Prvi trenutek sem jim to zamerila, pozneje pa sem sprejela kot nekaj samoumevnega, kajti nekdo je moral biti prvi. To sem na žalost bila jaz. Vendar mi je moj trener iz šova Jan Kovačič dal veliko iztočnico za naprej, močno moralno podporo. Verjel je vame, kar mi veliko pomeni in me vedno znova žene naprej k uspehu.
 
Spremljate šov? Za koga navijate?
 
Šov sem redno spremljala, saj nas 10. maja čaka finalna oddaja, kjer se bomo predstavili vsi tekmovalci. Navijam za Ferida Talundžića, saj je enkraten človek, pošten, realen, velik prijatelj. Na treningih se maksimalno razdaja, ostale tekmovalce zna veliko motivirati in jim dajati moč, da vztrajajo.

Hčerka Špela Hojnik, ki je nastopala v šovu Kmetija. FOTO: Tibor Golob
Hčerka Špela Hojnik, ki je nastopala v šovu Kmetija. FOTO: Tibor Golob

Vse tri (s hčerama) ste sodelovale v resničnostnih šovih. Bi v katerega še vstopili?

Tako je, obe hčerki, Špela in Bernarda, sta bili tekmovalki šova Kmetija: Nov začetek. Za zdaj ne razmišljam o morebitnem nastopu v šovu, ker sem trenutno predana hujšanju in preoblikovanju telesa, saj si želim, da skrb za zdravje, zdrava prehrana, treningi postanejo moj način življenja in da nikoli več ne dovolim, da slabe navade in razvade v zvezi s hrano usmerjajo moje življenje v negativno smer.
 
V preteklosti ste imeli prometno nesrečo, v kateri ste izgubili spomin. In tudi sicer vam v življenju ni bilo postlano z rožicami. Zaradi tega ste pridelali mnogo kilogramov. Kako se zdaj borite proti odvečnim kilogramov in od kod črpate moč?
 
Najtežje je bilo ne poznati družine, še posebej otrok. Zelo so me zabolele besede mlajše hčerke Bernarde, ki je takrat rekla, da naj se zgodi kar koli, vendar naj nikoli ne rečem, da se ne spomnim nje in Špele. To je bil čas velike psihične in fizične bolečine, saj sem zaradi hude poškodbe glave imela neznosne glavobole, vrtoglavice, bruhala sem. Pri izgubi kilogramov pa je moj prvi motivator bil prav moj trener iz šova Jan Kovačič. Zdaj pa sta skrb za izgubo mojih kilogramov in preoblikovanje telesa prevzeli moji veliki podpornici Tatjana in Natalija, ki skrbita za moje zdravje in telo, za kar sem jima zelo hvaležna.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije